Grandmaster Cockroach

e-band.gr

Grandmaster Cockroach – Συνέντευξη

  1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Grandmaster Cockroach; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία .

Είχαμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν (2007) στους Junkie Opera Choir, βρεθήκαμε όμως ξανά το 2016 όταν ο  Λούκας είχε κάποιες μουσικές ιδέες για ένα ντουέτο. Έχοντας υπάρξει φίλοι για πολλά χρόνια,  η χημεία ήταν άμεση και αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε αμέσως αυτό το project.

  1. Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα σας;

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο ιστορίες σχετικά με το όνομά μας….Σύμφωνα με την πρώτη απλά ενώσαμε τα ψευδώνυμάς μας και αυτό που προέκυψε είναι  το Grandmaster Cockroach. Υπάρχει όμως άλλη μία ιστορία, κατά την οποία, υπάρχει ένας φανταστικός  ήρωας που ψάχνει απεγνωσμένα όνομα!

  1. Tι σας οδήγησε στη μουσική και τι σας κρατάει ακόμη σ’ αυτή;

Οι παρέες και η οικογένεια είναι οι βασικοί πυλώνες που μας έδωσαν την ώθηση να ασχοληθούμε  με αυτό που αγαπάμε. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως έχει και η ανάγκη για έκφραση και τι καλύτερο από το να μπορείς να εκφραστείς μέσα από την μουσική σου. Για εμάς η μουσική δημιουργία είναι τρόπος ζωής και γι αυτό και  η ανάγκη κατάκτησης των στόχων σου μέσα σε αυτόν τον χώρο είναι μια μαγική και απολαυστική διαδικασία.

  1. Δημιουργικά, έχετε επηρεαστεί από άλλους καλλιτέχνες;

Οι βασικές μας επιρροές είναι οι καλλιτέχνες που ακούγαμε μεγαλώνοντας και κυρίως κατά την περίοδο της εφηβείας μας. Αναφερόμαστε σε όλα τα μεγάλα ονόματα των 90ς και 00ς  από το rock και το hip hop μέχρι την ηλεκτρονική και το metal (Ratm, Nirvana, Tool ,Prodigy,  Beastie boys και πολλοί πολλοί ακόμα).

  1. Ποιες είναι οι δουλειές που έχετε κυκλοφορήσει έως τώρα;

Τον Απρίλιο κυκλοφορήσαμε το ντεμπούτο μας Music For Lousy Speakers από την Iota5 Records. Ο δίσκος είναι σε παραγωγή,  ηχογράφηση και μίξη του Αλέξη Χατζηιωάννου, ενώ το mastering ανέλαβε ο Νίκος The Mute Χαλντούπης.

  1. Από όταν ξεκινήσατε μέχρι τώρα έχετε αλλάξει / ωριμάσει και αν ναι σε ποιους τομείς;

Καθώς κλείνουμε έναν χρόνο μουσικής παρουσίας, είναι μία καλή στιγμή να κάνουμε και εμείς τον απολογισμό μας. Κοιτώντας πίσω βλέπουμε ότι όλο αυτόν τον καιρό είχαμε την τύχη να βιώσουμε πολλά διαφορετικά πράγματα αλλά και να πειραματιστούμε , γεγονός που μας διαμόρφωσε.
Πλέον μπορούμε να πούμε ότι νιώθουμε πιο σίγουροι, γιατί μέσα από αυτές τις εμπειρίες αποκτήσαμε μία νέα οπτική που έχει οδηγήσει  στο να σχεδιάζουμε καλύτερα τα επόμενα βήματά μας. Εξίσου σημαντικό για εμάς είναι ότι βιώνουμε αυτή τη σιγουριά τόσο για τον ήχο μας όσο και για την παρουσία μας στο χώρο της μουσικής.

  1. Πείτε μας δυο λόγια για σας. Εκτός μουσικής. Ποιοι είναι ο Λουκάς και ο Παναγιώτης;

Ο Λούκας ασχολείται αποκλειστικά  με την μουσική  και συμμετέχει σε πολλά  και διαφορετικά  projects όπως The Unsound Mind, Πεντόβολο, Colorgraphs, Reeds n Bridge, KIX τριο και ίσως να τον πετύχετε πίσω από κάποιο αναλόγιο σε κάποια ορχήστρα.
Ο Τάκης είναι ελεύθερος επαγγελματίας λατρεύει τις γάτες, την Ιστορία και  ψάχνει να βρει την σχισμή στον χρόνο για να βάλει μερικές ώρες ακόμα στην ημέρα μπας και προλάβει!

  1. Τι γνώμη έχεις για την ελληνική μουσική σκηνή σήμερα;

Πιστεύουμε ότι  η πορεία της της ελληνικής σκηνής τα τελευταία χρόνια είναι στα καλύτερά της. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι υπάρχει επίπεδο στην παραγωγή και ότι οι μπάντες παίρνουν στα σοβαρά με πράγματα (promo, επικοινωνία κτλ) που παλαιότερα αν δεν έφτανες να δισκογραφήσεις δεν θα αφιέρωνες καθόλου χρόνο και προσοχή.

  1. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον, τι να περιμένουμε από τους Grandmaster Cockroach ; (δισκογραφία/εμφανίσεις)

Όσον  αφορά  τα συναυλιακά, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε ένα ιδιαίτερο event στο Underathens για να γιορτάσουμε τον έναν χρόνο μουσικής μας παρουσίας. Μέσα από αυτο το event θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας έχουν στηρίξει και μας βοήθησαν να μεγαλώσουμε την χρονιά που πέρασε.
Για την συνέχεια ετοιμάζουμε ωραία πράγματα, και πιο συγκεκριμένα έχουμε ήδη  ξεκινήσει την σύνθεση  για τον δεύτερο  δίσκο o οποίος θα κυκλοφορήσει  το φθινόπωρο του 2020.

Δουλεια, δουλειά και πάλι  δουλειά λοιπόν.

Τα λέμε κάπου εκεί έξω!

LINKS

Facebook

https://www.facebook.com/Grandmaster-Cockroach-280693632360785/

Instagram

https://www.instagram.com/grandmaster_cockroach/

Youtube

https://www.youtube.com/channel/UCvGx1GnkWx6FGFad3-7qf3Q

Spotify

https://open.spotify.com/artist/2WxDTrdfNz5i6ol5VIlOal

e-band.gr

https://e-band.gr/anazitisi/elenazafiri/

Event
https://www.facebook.com/events/579651146118085/?active_tab=discussion


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

amigo.gr

Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.
Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned
Φιλικά,
amigo.gr & e-band.gr

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Black Soul Choir

Συνέντευξη Black Soul Choir Η μεγαλύτερη έμπνευση πηγάζει από τις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης προσωπικότητας. Όταν είσαι ικανός να βυθιστείς σε αυτή την άβυσσο…

Responses