About us

Τι είναι το e-band.gr

Με ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή, το e-band.gr φέρνει όλους όσοι έχουν σχέση με τον ευρύτερο χώρο της μουσικής σε ένα κοινό διαδικτυακό τόπο έτσι ώστε με λίγα κλικ, χάρη στην έξυπνη αναζήτηση, να βρίσκουν ο ένας τον άλλο βάσει μουσικών και γεωγραφικών κριτηρίων. Παράλληλα δίνει την δυνατότητα στα μέλη του να προβάλουν την δουλειά τους μέσα από παρουσιάσεις και συνεντεύξεις.

Το e-band.gr απευθύνεται σε Μουσικούς, Deejays, Συγκροτήματα καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες / επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μουσικής.
Υπάρχουν 3 κατηγορίες χρηστών, συγκεκριμένα:

Μουσικός. Για όλους τους μουσικούς, Τραγουδιστές/ίστριες, Deejays, Συνθέτες, Επαγγελματίες και Ερασιτέχνες.
Συγκρότημα. Για Συγκροτήματα και μουσικά σχήματα όλων των ειδών ελληνικής και ξένης μουσικής
Επιχείρηση. Για όλες τις σχετικές επιχειρήσεις π.χ. Studio Ηχογραφήσεων, Καταστήματα μουσικών οργάνων, Ηχολήπτες, Ωδεία, Bar / Live Stages, Ραδιοφωνικούς σταθμούς, Μάνατζερ, Δισκογραφικές εταιρίες κτλ.

Δωρεάν υπηρεσίες  που προσφέρει το  e-band.gr στα μέλη του

Δημιουργία Προφίλ: Δίνει την δυνατότητα στα μέλη του να δημιουργήσουν ένα όμορφα δομημένο προφίλ, σαν μια μικρή προσωπική ιστοσελίδα, όπου μπορούν να προβάλουν πληροφορίες για τον εαυτό τους και την δουλειά τους.

Αναζήτηση Μουσικών:  Χρησιμοποιώντας φίλτρα όπως Όργανο, Είδος Μουσικής, Νομό οι χρήστες εύκολα κάνουν στοχευόμενες αναζητήσεις βάση των κριτήριων τους και εμφανίζονται όλα τα σχετικά αποτελέσματα. Με το ίδιο σκεπτικό γίνεται και η αναζήτηση για Συγκροτήματα και επαγγελματίες / επιχειρήσεις. Επίσης, Μουσικοί  και συγκροτήματα που αναζητούν συνεργάτες μπορούν να καταχωρούν την αγγελία τους μέσω της υπηρεσίας Αναζήτησης Συνεργατών όπου εμφανίζει την αγγελία μέσα στο αναλυτικό προφίλ και με γραφικά μέσα στην λίστα μελών.

Μουσικές Αγγελίες: Αγγελίες για μεταχειρισμένα μουσικά όργανα και υπηρεσίες.

Προώθησε την δουλειά σου: Στο e-band.gr γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών. Είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, με τα παρακάτω μέσα που διαθέτουμε:

Δελτία Τύπου.
Όλα τα μέλη μπορούν να μας στείλουν δελτία τύπου με τα νέα τους, ανακοινώσεις για κάποια νέα κυκλοφορία και ζωντανές εμφανίσεις / συναυλίες τους. Εμείς με την σειρά μας θα τα ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα καθώς και στα κοινωνικά μας δίκτυα. Τα δελτία θα πρέπει να είναι σε αρχείο MS Word, που θα περιέχει κείμενο, links, και η σχετική εικόνα, αν υπάρχει, σε μορφή JPG, Η αποστολή μπορεί να γίνει μέσα από την φόρμα επικοινωνίας ή στο email ebandgr@gmail.com με θεμα «Δελτίο Τύπου» και το όνομα του μέλους.
Παρουσιάσεις / Συνεντεύξεις
Το e-band.gr δίνει την δυνατότητα στα μέλη του να προβάλουν την δουλειά τους μέσα από παρουσιάσεις / συνεντεύξεις. Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site δωρεάν, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:
-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια
Μουσικά Βίντεο.
Τα μέλη μπορούν να προβάλουν τα μουσικά τους βίντεο, πρωτότυπα η διασκευές από τις διάφορες πλατφόρμες που μπορεί να βρίσκονται (YouTube, Facebook, Vimeo) μαζεμένα σε ένα κανάλι δομημένο με κατηγορίες και μουσικά είδη δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνούν μουσική από Ελληνικά συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής.

Συνεργαζόμενα Ραδιόφωνα / Blog
Μέσα από συνεργασίες με ραδιοφωνικούς, Web Radio σταθμούς και μουσικές ιστοσελίδες / blog.
Δείτε εδώ κάποιες από τις συνεργασίες:
Μουσικές επιλογές στο musicity.gr
Παρουσίαση συγκροτημάτων στο Rockarolla Radio και την εκπομπή Over the rock and far away.
Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδα μας στο facebook.

Είσαι Μουσικός?

Παίζεις κάποιο όργανο, τραγουδάς η είσαι DJ, το staging-eband.kinsta.cloud είναι εδώ για σένα. Κάνε εγγραφή, επέλεξε την ιδιότητα σου το όργανο, το είδος μουσικής που σε ενδιαφέρει, γράψε κάποια πράγματα για εσένα, ανέβασε φωτογραφίες – Youtube βίντεο και δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στο e-band.gr.
Τώρα μπορείς να έρθεις σε επαφή με άλλους μουσικούς όπως και αυτοί με εσένα Στο e-band.gr έχουμε απλοποιήσει αυτή την διαδικασία. Χρησιμοποιώντας τα φίλτρα εμφανίζονται όσοι μουσικοί πληρούν τα κριτήρια σου και μπορείς να δεις το προφίλ τους, ποιοι είναι, τι έχουν κάνει και να επιλέξεις με ποιους θέλεις να επικοινωνήσεις μέσω της πλατφόρμας. Αντίστοιχα και αυτοί μπορούν να δουν το προφίλ σου και να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα ώστε να παρθεί μια απόφαση για περεταίρω προσωπική επικοινωνία. Με το ίδιο σκεπτικό γίνεται και η αναζήτηση για Μουσικά Σχήματα κάθε είδους και για επαγγελματίες όπως κάποιο κατασκευαστή οργάνων, ένα Live stage για να παρουσιάσεις την δουλειά σου, κάποιο Μάνατζερ, η ένα Ηχολήπτη !

Έχεις Συγκρότημα?

Έχεις κάποιο μουσικό σχήμα?
Από λαϊκά σε ροκ και από ηλεκτρονική μουσική σε συμφωνική, το e-band.gr είναι εδώ για σένα.
Κάνε εγγραφή, επέλεξε το είδος μουσικής που παίζετε, γράψε κάποια πράγματα για το σχήμα, ανέβασε φωτογραφίες – Youtube βίντεο και παρουσίασε την δουλειά σας μέσα από ένα ολοκληρωμένο προφίλ στο e-band.gr.

Τώρα μπορείς να έρθεις σε επαφή με άλλους μουσικούς / σχήματα / επαγγελματίες όπως και αυτοί με εσένα. Με λίγα κλικ μπορείς να βρεις κάποιο μουσικό που χρειάζεσαι η κάποιο άλλο σχήμα στο ίδιο είδος μουσικής και live stage σε όλη την Ελλάδα για να οργανώσεις κάποια περιοδεία.
Και βεβαία άνθρωποι του χώρου πχ, μουσικοί, δισκογραφικές εταιρίες ή μάνατζερ θα μπορούν να δουν την δουλειά σας και να έρθουν σε επαφή.

Έχεις Επιχείρηση?

Έχεις κάποια επιχείρηση στον χώρο της μουσικής?
Από κατάστημα λιανικής σε σέρβις οργάνων και από ωδείο σε δισκογραφική εταιρία, το e-band.gr είναι εδώ για σένα.
Κάνε εγγραφή, επέλεξε την κατηγορία / ες που ανήκει η επιχείρηση και δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στο e-band.gr.  Η εγγραφή είναι δωρεάν και δεν υπάρχουν κρυμμένα κόστη.

Άνοιξε της πόρτες σου πανελλαδικά στα μέλη του e-band.gr, και όχι μόνο μιας που το προφίλ είναι διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες, από κάποιον που ψάχνει ένα όργανο για το παιδί του στον μουσικό που θέλει να κάνει σέρβις το όργανο του ή στην μπάντα που ετοιμάζει περιοδεία και ψάχνει live stage, ενοικίαση εξοπλισμού και ηχολήπτη σε διάφορες πόλης.