Hypnotic Nausea

 

Hypnotic Nausea – Συγκρότημα – Συνέντευξη 

 

Πολλές καλησπέρες!
Καλώς ήλθατε στο E-Band!
1. Δεν μπορώ να μη ρωτήσω για το όνομα της μπάντας. Ποιο το βαθύτερο νόημα πίσω από τους  Hypnotic Nausea?

Καλησπέρα! Η υπνωτική ναυτία είναι η στιγμή που περνάει κάποιος από το συνειδητό στο όνειρο. Πολλοί έχουν περιγράψει αυτή την μετάβαση ως την πιο αληθινή και γεμάτη έμπνευση και συναισθήματα κατάσταση του ανθρώπου.

 

2. Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας με λίγες λέξεις; Σε ποια ηχητικά μονοπάτια κινείστε?

Σε ότι μας βγαίνει και στο τι επιτάσσει η εκάστοτε ιστορία που πρέπει να πούμε. Σαφώς η βάση μας είναι γύρω απ’ το hard rock με έντονη διάθεση πειραματισμού.

 

3. Tο “The Death of All Religions” είναι η δεύτερη σας δουλειά μετά από αρκετά χρόνια. Τι μεσολάβησε τα χρόνια που πέρασαν?

Πολλά και διάφορα. Όλο το διάστημα δουλεύαμε τον δίσκο, όχι μόνο σε μουσικό επίπεδο αλλά και στην εξέλιξη της ιστορίας. Θέλαμε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή και ανάπτυξη στο concept του album  σε σχέση με το Hypnosis. Ήταν δημιουργικά μια αρκετά έντονη περίοδος!

 

4. Εξηγείστε μας τί πραγματεύεται  το “The Death of All Religions”. Γιατί είχατε την ανάγκη να καταπιαστείτε με ένα τέτοιο ζήτημα?

Μας ενδιαφέρει πολύ, από την στιγμή που κάνουμε θεματολογικά albums, να μιλάμε για πράγματα που μας προβληματίζουν. Στο πρώτο album για την κοινωνική ύπνωση του ατόμου, στο δεύτερο για τις επιπτώσεις των οργανωμένων θρησκειών στην απαίδευτη μάζα. Δεν είναι ένας αντιπνευματικός δίσκος. Είναι μια συγκυρία στην οποία λειτουργήσαμε περισσότερο ως παρατηρητές μιας κατάστασης. Ο τίτλος κρύβει ένα ερωτηματικό.

5. Digital, βινύλιο ή CD? Τί μπορεί να θεωρηθεί παρόν και μέλλον, τί μένει στο παρελθόν κ τελικά εσείς τί προτιμάτε?

Την προσωπική μας επιλογή νομίζω την καταλαβαίνεις από το format το οποίο διαλέξαμε να κυκλοφορήσουμε το ‘’The Death of All Religions’’. Σίγουρα όλοι ακούμε μουσική σε digital μορφή γιατί είναι εύκολο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο. Η χειροπιαστή επαφή με το βινύλιο, το artwork σε φυσικό μέγεθος, η μυρωδιά του, το ηχητικό του αποτέλεσμα, είναι δώρα που δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν από έναν φάκελο σε έναν υπολογιστή.

 

6. Μαζί με το δίσκο υπάρχει και ένα comic. Πώς προέκυψε?

Όλο το εικαστικό κομμάτι το έχει αναλάβει ο μπασίστας μας Monkey. Πάντα θέλαμε ένα  επιπλέον αφηγηματικό όχημα για τις ιστορίες μας. Το θέμα ήταν ότι η κυκλοφορία του ήταν σχεδόν ακατόρθωτη. Σε αυτό μας βοήθησε καθοριστικά ο Λευτέρης Φυτάς από την Ikaros Records με την πίστη του απέναντι στο όλο εγχείρημα.

 

7. Η Αθήνα έχει τα τελευταία χρόνια γεννήσει μια πολύ γόνιμη stoner / heavy rock σκηνή με αρκετή μάλιστα αναγνώριση στο εξωτερικό. Εσείς όμως είστε μία μπάντα από το Αγρίνιο. Πόσο δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα να ξεκινήσει από την επαρχία;

Νομίζω πως η δυσκολία δεν βρίσκεται στην καταγωγή όσο στην ανάγκη δημιουργίας και έκφρασης. Εμείς έτσι το βλέπουμε. Υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα από την επαρχία που κάνουν απίστευτες δουλειές.

 

8. Οι Hypnotic Nausea είναι για εσάς το ψυχολογικό σας καταφύγιο από την καθημερινότητα ή στόχος σας είναι να ασχοληθείτε κ αποκλειστικά με τη μπάντα ως κύριο επάγγελμα?

Δεν πιστεύω ότι θα θέλαμε να το δούμε σαν επάγγελμα, νιώθω πως θα έχανε αρκετό από το ενδιαφέρον του. Από την άλλη ούτε και ως καθαρό ψυχολογικό καταφύγιο αλλά περισσότερο ως μέσο σύνδεσης με την δική μας αλήθεια.

 

9. Σύστησέ μου ένα ένα τα μέλη της μπάντας αναφέροντας και το κεντρικό χαρακτηριστικό του καθενός ως ατόμου ή ως μουσικού. Πώς θα χαρακτηρίζατε την παρέα των Hypnotic Nausea με λίγες λέξεις;

Με λίγες λέξεις μια παρέα φίλων που γνωρίζονται από παιδιά. Αν κάποιος θέλει να μας γνωρίσει ας ακούσει τις ιστορίες μας.

10. Ποια είναι η επόμενη κίνηση; Τί θα επιδιώξετε από εδώ κ πέρα?

Αρκετές εμφανίσεις για την προώθηση του album και να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε δίσκους που να μας συγκινούν.

 

11. Στις 9 Νοέμβρη έχουμε το live σας στο 6 dogs! Πείτε μας δύο λόγια για το τί να περιμένουμε!

Θα είναι η παρουσίαση του ‘’The Death of All Religions’’ παρέα με τους φίλους  μας Nochnoy Dozor. Θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά για εμάς!

Μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά των Hypnotic Nausea, να ενημερώνεστε για τα live τους και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από τα παρακάτω links:

FB: www.facebook.com/hypnoticnausea/

Official Web-Site: www.hypnoticnausea.com

YouTube: www.youtube.com/user/morfeaskawa100

e-band.gr: https://e-band.gr/anazitisi/hypnoticnausea/


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

amigo.gr

Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.
Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned
Φιλικά,
amigo.gr & e-band.gr

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

Night Resident

  Night Resident – Συγκρότημα – Συνέντευξη   1 Πολλές καλησπέρες! Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε οπότε θα μου συγχωρήσετε και κάποιες πιο… στερεοτυπικές…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

Marios Politis

Μάριε Καλησπέρα, Καλώς ήρθες στο E-Band! Νέο album λοιπόν & μάλιστα όχι απλά νέο, αλλά και το πρώτο σου! This is my Story ο τίτλος…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

Responses