Μουσικό Αφιέρωμα στις ΤΡΥΠΕΣ απο τους Magic Bus

Με αφορμή το επερχομενο “Αφιέρωμα στις ΤΡΥΠΕΣ // Live Tribute // Καφωδείο 1os 11.05.24” μιλήσαμε με τον Σάκη Μωυσίδη ντράμερ και ιδρυτή του συγκροτήματος Magic Bus που παρουσιάζει το αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα.

 

 

-Ποιοι είναι οι Magic Bus,πότε δημιουργήθηκαν ? Για ποιο λόγο επιλέξατε το όνομα αυτό και τι σημαίνει για σας?

Οι magic bus είναι οι: Άγγελος Σιανιδης φωνητικά Γιάννης Κραιας κιθάρα, φωνητικά Γιώργος Καραδήμος κιθάρα Γιώργος Βλαχογιάννης μπάσο Σάκης Μωυσιδης ντραμς και δημιουργήθηκαν πριν 3 χρόνια,με διαφορετική τότε σύνθεση,με αυτήν την σύνθεση έχουμε 1 1/2 χρόνο τώρα.

Magic bus είναι η παράσταση,το όνομα που της έχουμε δώσει, κάτι που εκτός από το προφανές στίχο τών τρυπών, αντικατοπτρίζει και ως εναν βαθμό την πραγματικότητα μας όπου παίρνουμε το μαγικό μας “magic bus” και ως παρέα ταξιδεύουμε ανά την Ελλάδα να παρουσιάσουμε αυτό το show.

-Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να θέλεις να παρουσιάσεις ένα αφιέρωμα σε ένα  συγκρότημα που αποτελεί ορόσημο στην ελληνική ροκ σκηνή?

Η ευθύνη που αναλάβαμε είναι σαφώς τεράστια, αλλά με την τόσο μεγάλη αγάπη που έχουμε για αυτή την μπάντα,με απεριόριστο σεβασμό στις συνθέσεις τους, άπειρες πρόβες θεωρούμε, όπως και από τις συζητήσεις μας με το κοινό ανά την Ελλάδα, ότι το πετυχαίνουμε να τους τιμήσουμε σε ένα μεγάλο βαθμό.

-Πως έγινε η σύνδεση με τα μέλη του συγκροτήματος ώστε να κουμπώσει η ταυτόχρονη επιθυμία όλων για ένα τέτοιο αφιέρωμα? Πόση εύκολη είναι μια τέτοια συνεργασία?

Η σύνδεση ήταν δύσκολη να γίνει αφού πολλά χρόνια πρίν προσπαθούσα να βρώ αυτή την ομάδα που θα καταφέρναμε αυτό το όνειρο που είχα, είχε ξεκινήσει μια δεκαετία πριν και μετά από πολλές αλλαγές συνεργατών, τελικά το παζλ ενώθηκε και αυτό γιατί τελικά, όλοι μας το θέλαμε πολύ αλλά δεν είχαμε βρεθεί ακόμη. Αφού λοιπόν βρέθηκε αυτή η ομάδα,η συνεργασία καθίσταται εύκολη με πολλές πρόβες, θυσίες, αντοχές και κάποιους ελάχιστους συμβιβασμούς.

-Τα τελευταία 2 χρόνια οργώνετε τη χώρα και παίζετε σχεδόν παντού. Υπάρχει κοινό που στηρίζει τέτοια αφιερώματα . Τι έχετε αποκομίσει από αυτήν την επικοινωνία?

Υπάρχει κοινό, παντού και πολύ θερμό, κάτι που γνώριζα από την αρχή, απλά έπρεπε σίγουρα αυτό που θα παρουσιάζαμε να είναι αντάξιο των προσδοκιών τους, κάτι που φαίνεται να είναι.

Φαινεται πολύ ξεκάθαρα βέβαια, ότι λείπει αυτή η μπάντα πολύ αλλά θεωρώ προσωπικά ότι λείπει και η μπάντα, η ροκ μπάντα, που θα συνεχίσει αυτή την ιστορία που δημιούργησαν οι Τρύπες.

Οι Τρύπες βέβαια θα είναι πάντα αυτή η μπάντα που με έναν μοναδικό τρόπο ίδρυσε το ροκ στην Ελλάδα,θα λείπει πάντα,θα θέλαμε να τους ακούμε αλλά και βέβαια χρειάζεται να έρθει μπροστά μια νέα ροκ ελληνική μπάντα να συνεχίσει τον δρόμο, κάτι που πιστεύω ότι έρχεται… χαχαχα…

-Στις συναυλίες σας βλέπουμε να υπάρχει έντονο το νεανικό στοιχείο στο κοινό σας. Είναι παράδοξο αυτό δεδομένου ότι οι Τρύπες απέχουν αρκετές δεκαετίες από το κοινό αυτό?

Την απάντηση νομίζω την έδωσα κάπως με τα προηγούμενα. Οι Τρύπες είναι η ιστορία της ελληνικής ροκ σκηνής αρα θεωρώ ότι είναι αδύνατο και στις νεες γενιές να μην υπάρχει ο θαυμασμός και η δίψα έστω και μέσα από εμάς να ακούσουν και να δούνε λίγο από αυτό το παρελθόν και σιγουρα αυτό είναι πολύ θετικό.

-Η ελληνική  ροκ σκηνή υπάρχει, παράγει, εξελίσσεται ? Υπάρχουν μεγάλα συγκροτήματα που συνεχίζουν την ιστορία ή τα μεγέθη είναι πλέον διαφορετικά ? Υπάρχουν επιτυχίες  που θα τις θυμόμαστε έστω μερικά χρόνια αργότερα?

Η ελληνική ροκ σκηνή με τον τρόπο,τον ήχο και τα μηνύματα που περνούσε δε βλέπω να υπάρχει εδώ και χρόνια. Προσωπικά δε βλέπω να συνεχίζεται κάτι πολύ δυνατό από μεγάλα συγκροτήματα αλλά υπάρχει δυνατή underground σκηνή που δεν έχει ακόμα πάρει την αναγνωρισιμότητα που της αξίζει.

θα δούμε πιστεύω όμως σύντομα ξανά, να δημιουργείται αυτό το ρεύμα γιατί ως καλλιτέχνες πρέπει αυτό το κενό να το καλύψουμε,σε εποχές που το κράτος και οι πολιτικές του χρήζουν σοβαρής παρατήρησης. Θα βγούνε και αυτές οι επιτυχίες, είμαι αισιόδοξος.

-Πιστεύεις ότι οι Τρύπες θα μπορούσαν να υπάρχουν σήμερα ή έκλεισε ο κύκλος?

Αυτό μόνο οι ίδιοι μπορούν να το απαντήσουν, πιστεύω ότι είχανε να δώσουν και άλλα όμως. Σίγουρα όμως θα θέλαμε να υπάρχουν…

-Ο Αέρας είναι ένα τραγούδι που έγραψε ο Γιώργος Τόλιος και αποτελεί ύμνο στη ζωή και στην ομορφιά. Για ποιο λόγο ξεκινάτε με αυτό το πρόγραμμά σας?

Τον αέρα επιλέξαμε να τον ακούμε πριν το show, ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Γιώργο Τόλιο που με την απουσία του ειδικά για εμας, ένα κομμάτι του ονείρου μας να βρεθούμε επί σκηνής με όλα τα μέλη κάποια στιγμή, έσβησε. Θα τον θυμόμαστε όμως και ένας φόρος τιμής σε αυτόν τον καλλιτέχνη με αυτόν τον τρόπο είναι το λιγότερο.

-Είναι κάτι που θέλεις να πεις στο κοινό της Θεσσαλονίκης?

Κλείνοντας θα ήθελα να πω στους φίλους μας από την υπέροχη Θεσσαλονίκη, που όπως και την πρώτη φορά παρταραμε το δίχως άλλο, να ετοιμάζονται για το δεύτερο μέρος που θα είναι εξίσου δυνατό, να έρθουν ξανά να γεμίσουμε τον χώρο και να έρθουν ξεκούραστοι γιατί θα γίνει πάλι χαμός!!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

Marios Politis

Μάριε Καλησπέρα, Καλώς ήρθες στο E-Band! Νέο album λοιπόν & μάλιστα όχι απλά νέο, αλλά και το πρώτο σου! This is my Story ο τίτλος…

Responses