Culture Of Digital Elegance

Παιδιά Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο E-Band!

  1. Προκειμένου να γίνει αυτή η συνέντευξη, μπήκαμε στη διαδικασία να ακούσουμε αρκετά από τα κομμάτια σας, ξεκινώντας από υλικό του 2008. Δεν μπορούμε λοιπόν να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι έχετε περάσει από πάρα πολλά είδη! Κ δεν εννοώ ότι έχετε περάσει κ τα έχετε αφήσει.. Αντίθετα… είναι όλα εκεί. Οπότε η ερώτηση είναι, τί μουσικό είδος παίζετε?

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Αυτή είναι μια πάρα πολύ ωραία ερώτηση που κάνουμε και εμείς συχνά στον εαυτό μας! Πέρα από την πλάκα από την αρχή της δημιουργίας της μπάντας δεν είχαμε σκοπό να μπούμε σε ένα καλούπι και να παίξουμε κάτι συγκεκριμένο, διότι μας αρέσουν πολλά μουσικά είδη και κάθε φορά κάνουμε αυτό που νιώθουμε ότι εκφράζει καλύτερα την εκάστοτε σύνθεση. Παρόλα αυτά σίγουρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουμε τη δυναμική και το άκουσμα μιας σύγχρονης rock μπάντας με έντονο το στοιχείο των synthesizers, αλλά σε διαφορετικό ρόλο από τα παραδοσιακά σχήματα. Το ηλεκτρονικό στοιχείο της μπάντας αντλείται περισσότερο από τις πρακτικές της ηλεκτρονικής μουσικής παρά της rock. Σαν είδος μουσικής λοιπόν, παίζουμε… C.O.D.E J

 

  1. Από τα τέλη του 2019 έχετε μπει στη διαδικασία να κυκλοφορήσετε κάποια κομμάτια και όλο αυτό θα κορυφωθεί με την κυκλοφορία του album σας μέσα στο 2021. Πώς κ αποφασίσατε να κινηθείτε κατά αυτόν τον τρόπο?

Η λογική μας ήταν να βγάλουμε μερικά singles για να ξανασυστηθούμε εφόσον είχαμε μερικά χρόνια να κυκλοφορήσουμε κάτι και να κάνουμε μια εισαγωγή στο νέο μας μουσικό ταξίδι. Επίσης η κυκλοφορία πολλών singles είναι μια διαδικασία που ακολουθούν οι περισσότεροι καλλιτέχνες στις μέρες μας λόγω των social media που επιτάσσουν να παρέχεις συχνά νέο περιεχόμενο. Κάπου εκεί βέβαια έσκασε και η πανδημία, οπότε δεν υπήρξε και λόγος βιασύνης. Αυτό μας έδωσε και την ευκαιρία να ετοιμάσουμε το album μας στον δικό μας ρυθμό και στην ποιότητα που θέλαμε.

 

  1. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφορήσατε ένα ακόμη κομμάτι που συνοδεύτηκε από ένα πολύ όμορφο Lyric Video. Πείτε μας για τους συντελεστές και για το concept.

Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε! Το Words είναι ένα κομμάτι που μιλάει για τη δύναμη που έχουν οι λέξεις όσον αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις. Θέλαμε να θίξουμε το γεγονός ότι πολλές φορές δεν έχουμε επίγνωση της επιρροής που έχουν αυτά που λέμε στους συνανθρώπους μας… ή αυτά που δεν λέμε! Δηλαδή είναι καλό να εκφράζεται κανείς και να μην διατηρεί θαμμένα συναισθήματα αλλά φυσικά έχοντας συναίσθηση του ψυχισμού του ακροατή του. Πιστεύουμε πως η συναισθηματική νοημοσύνη, είναι κάτι που θα έπρεπε να καλλιεργούμε όλοι μας καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας. Με βάση αυτά λοιπόν χρησιμοποιήσαμε πλάνα ενός ζευγαριού που έχει επισκεφτεί μία ψυχολόγο για να λύσει το πρόβλημα επικοινωνίας του. Εμείς επιμεληθήκαμε το βίντεο μοντάζ και ο αγαπητός φίλος και συνεργάτης μας Χρήστος Κάστανος δημιούργησε τα όμορφα animation των στίχων.

 

 

  1. Τα κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει θα μπουν στο νέο album? Βασίζονται όλα κάτω από ένα concept?

Όλα τα singles που έχουν κυκλοφορήσει από το 2019 θα συμπεριληφθούν στο album, του οποίου ο τίτλος θα είναι “No Excuses” όπως του πρώτου single. Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει συγκεκριμένο concept που οδηγεί το album, αλλά περισσότερο πρόκειται για μια μουσική έκφραση πολλών διαθέσεων και ιδεών. Κανείς θα συναντήσει από δυνατά κιθαριστικά riff και ρυθμικές μελωδίες έως και funky μπασογραμμές με ατμοσφαιρικά synth lines και συναισθηματικά φωνητικά… δεν αφήσαμε τίποτα εκτός και κανέναν παραπονεμένο!

  1. Πείτε μας λίγα λόγια για τη μπάντα. Από πού ξεκινήσατε, ποιοι είστε?

Η μπάντα ξεκίνησε κατά την διάρκεια των σπουδών μας στο Ρέθυμνο όπου βρεθήκαμε τα τρία πρώτα μέλη δηλαδή η Βίκυ Φυσίκα (φωνητικά), ο Γιάννης Κατσαρός (κιθάρα, στίχοι) και ο Μίλτος Σχηματαριώτης (synthesizers, programming). Και οι τρεις μας είχαμε ήδη ασχοληθεί με την μουσική σύνθεση και πριν τις σπουδές σε άλλα είδη ο καθένας μας και έτσι δημιουργήθηκε το ύφος και η υπόσταση των Culture Of Digital Elegance. Αργότερα ήρθε στην παρέα μας ο Ηλίας Γούλας που πρόσθεσε το στοιχείο των φυσικών τυμπάνων στον ήχο μας διότι έως τότε είχαμε ίσως πιο ηλεκτρονικό χαρακτήρα. Στο “No Excuses” album έχουμε πολλές συμμετοχές guest μουσικών από Ελλάδα και εξωτερικό που θα ανακοινωθούν κατά την κυκλοφορία.

  1. Τί σας έχει στερήσει η πανδημία? Πιστεύετε ότι θα καταφέρουμε να επανέλθουμε κάποια στιγμή σε κανονικότητα?

Αυτό που σίγουρα έχουμε στερηθεί είναι η έμπνευση που παίρνουμε από τις συναυλίες και όλα τα ζωντανά event είτε είμαστε πάνω είτε κάτω από τη σκηνή. Επίσης ο εγκλεισμός έχει δοκιμάσει τον χαρακτήρα όλων μας, αλλά προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί, αισιόδοξοι και να βρίσκουμε διέξοδο στην τέχνη μας. Ελπίζουμε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι πολύ μακριά και ότι η τωρινή κατάσταση δεν θα αφήσει τα σημάδια της στην κοινωνία… ίσως μόνο τα καλά, όπως κανόνες υγιεινής και ταλέντο στην υπομονή.

 

 

  1. Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη κουβέντα! Πείτε μας 2 λόγια για κλείσιμο!

    Σας ευχαριστούμε πολύ και εμείς, και χαιρόμαστε που συμμετέχετε στην προσπάθεια ανάδειξης των Ελλήνων καλλιτεχνών όλων των ειδών!
    Να ενημερώσουμε ότι μπορείτε να βρείτε τη μουσική μας στα streaming services και να μας ακολουθήσετε στα social media για ότι νεότερο.
    Καλή δύναμη και καλή λευτεριά σε όλους!!

Δείτε εδω τα βίντεο των C.O.D.E.

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Night Resident

  Night Resident – Συγκρότημα – Συνέντευξη   1 Πολλές καλησπέρες! Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε οπότε θα μου συγχωρήσετε και κάποιες πιο… στερεοτυπικές…

Responses