Yannis Karalis “When I breathe” by Donna

Yannis Karalis “When I breathe” by Donna
H FM Records και ο Γιάννης Καραλής κάνουν την έκπληξη της χρονιάς με την πιο αγαπημένη μπαλάντα της δεκαετίας του ‘90 σε αγγλικό πλέον στίχο από τη Ντέμη Ρούσσα. Το «Ψάξε με» γίνεται “When I breathe”
Το 2023 επαναφέρει μνήμες και δημιουργεί νέες αναμνήσεις
με το Hit Track της χρονιάς.
Κάποια τραγούδια κάνουν την έκπληξη και φέρνουν νέο αέρα στα μουσικά δρώμενα. Ο Γιάννης Καραλής κατάφερε με το «When I breathe” να δώσει και μια νέα ανάσα στο μουσικό γίγνεσθαι. Σε μία μοναδική διασκευή που διαφοροποιείται στο άκουσμα αλλά ταυτίζεται συναισθηματικά με το «Ψάξε με» κατανοούμε πως ακόμα και με αγγλόφωνο στίχο οι νότες μπορούν πάντα να μας οδηγούν εκεί που αγαπήσαμε. Η έκπληξη της χρονιάς, δεν έγινε από ένα mainstream hit όπως εμείς μεταφράζουμε την έννοια mainstream, αλλά από ένα κλασσικό τραγούδι που μας έχει συντροφεύσει σε αμέτρητες στιγμές. Κι αυτή ακριβώς η παραδοχή, το παλιό που έρχεται ολοκαίνουριο είναι ότι πιο mainstream θα ακούσεις φέτος.
Το «Ψάξε με» του 1994 από το άλμπουμ «4» του Χρήστου Δάντη μας πηγαίνει πίσω 29 χρόνια για να μας φέρει στο τώρα με μία δυναμική νέα εκτέλεση. Με αγγλικό στίχο πλέον και τίτλο «When I breathe” η Donna δίνει νέα ανάσα στην πιο αγαπημένη μπαλάντα της δεκαετίας του ’90.

Γιάννης Καραλής – not just a composer:
-«Φοβάμαι τα τραγούδια», «Με τελείωσες», «Δακτυλικά αποτυπώματα», «Ψάξε με», λίγες από τις εκατοντάδες επιτυχίες του στη δισκογραφία.
-Αμάν», «Κάποιος σ’ αγαπάει», έπαιζαν στο MTV και στο MCM πριν καν εξοικειωθούμε με την ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα.
-1997 και το Instrumental «Odyssey” ακούγεται σε όλο τον κόσμο με το «Adi Bende Sakli” (Eclipse) να γίνεται ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας. Την ίδια χρονιά συνθέτει για βιολί το “Diana Blue” και κατακτά τον μουσικό κόσμο για δεύτερη φορά σε ένα έτος..
-Πάνω από 100 διαφημιστικά jingles και ραδιοφωνικές διαφημίσεις. Το βραβείο της καλύτερης διαφήμισης φτάνει στα χέρια του το 1996.
-Μουσική για θέατρο με τις “Σταυροφορίες” του Νίκου Τσιφόρου και το “Peter Pan” σε διασκευή Κώστα Ποταμίτη να μένουν αξέχαστες.
-To 1997, συνεργάστηκε με τη Walt Disney productions και έγραψε τους ελληνικούς στίχους για το τραγούδι “Go the distance” για την ταινία “Hercules” ενώ το 2006 έγραψε το “The adaptation for the end title song ROUTE 66”, στην ταινία “Cars”.

Talk of the town…
«Άκουσες το ψάξε με στα αγγλικά;» , «Κάτι μου θυμίζει», «Αυτό δεν είναι το ψάξε με;» «Σου στέλνω link” “Back to 90s!” Είμαστε ήδη προετοιμασμένοι από την πρώτη κιόλας ακρόαση του When I breathe για το τι θα επακολουθήσει. Βρισκόμαστε στην απαρχή ενός νέου viral challenge. Be part of it, από την πρώτη κιόλας μετάδοσή του!
The story behind…
Το “When I breathe” γεννήθηκε με τη στιχουργική σύμπραξη της Ντέμης Ρούσσα για τον αγγλικό στίχο και συνδιαμορφώθηκε σε ένα τραγούδι που θα κατακτήσει το κοινό. Η φωνή της Donna είναι η επιτομή της θηλυκής προσέγγισης στη μπαλάντα που πρωτογνωρίσαμε από το Χρήστο Δάντη. Ίσως από τις ελάχιστες επανεκτελέσεις που δεν υπάρχει σύγκριση του παλιού με το νέο. Στο “When I breathe” όλα μοιάζουν να ρέουν στη φυσικότητα της εξέλιξης, στην αρμονία του τότε με το τώρα.
The comeback…
To “When I breathe” ακολουθεί μια σειρά νέων releases του αγαπημένου μας συνθέτη. «Φοβάμαι τα τραγούδια», «Πάει η αγάπη μου» και «Δακτυλικά Αποτυπώματα» με τις αντίστοιχες ονομασίες “Made in love”, “April Fools”, “Fingerprints” κυκλοφορούν ήδη από την FM Records. Μια νέα προσέγγιση των αγαπημένων μας τραγουδιών σε instrumental μορφή με κιθάρα δίνει ανάσα στη μουσική πραγματικότητα των νοσταλγών των κλασσικών ‘90s. Μουσικές που δεν ξαναγράφονται αλλά ξανακούγονται με νέο ήχο όπως μόνο ο Γιάννης Καραλής μπορεί να μας δώσει.

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Responses