Spineless

Spineless – Συγκρότημα – Συνέντευξη

 

Καλησπέρα Χρύσα! Καλώς ήρθες στο e-band!

Καλώς σας βρήκα!

1. Πες μας αρχικά, γιατί Spineless?

Για να μην ξέρετε τι να περιμένετε χεχε!

​2. Είσαι πολυπράγμων, αυτό είναι γεγονός. Πες μας για το παρελθόν σου, για τα projects σου και βέβαια πες μας ποιο από όλα είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει περισσότερο ή ποιο είναι αυτό που έχει έρθει περισσότερο κοντά σου?

Ξεκίνησα να τραγουδάω σε μπάντες απο τα 15 μου, στα 19 μου ξεκινήσαμε να προβάρουμε με παιδιά που γνώρισα απο αγγελία στο Metal Hammer (και έμελλε να γίνουν φίλοι ζωής!),φτιάξαμε τους National Pornografik και κάναμε πολλά λάιβ. Μετά εγώ έφυγα για σπουδές τραγουδιού στην Ολλανδία και εκεί ήμουν στους Ν3rse, μια metalcore μπάντα που ήταν αρκετά ενεργή συναυλιακά αλλά τελείωσε όταν όλοι μας επιστρέψαμε Ελλάδα. Γυρνώντας, φτιάξαμε τις Bella Fuzz με τη φίλη Αγγελική που έπαιζε μπάσο στους Ν3rse και επίσης κάναμε αρκετά λάιβ ή αλλιώς παιδικά πάρτυ λάιβ! Πέρασαν διάφορα άλλα μπαντικά πρότζεκτ και συνεργασίες για να φτιάξω το σόλο πρότζεκτ μου ονόματι Spineless και να κυκλοφορήσω τον πρώτο μου δίσκο.
‘Ολα μου τα πρότζεκτ τα αγαπώ και δεν τα ξεχωρίζω.’Ετσι κι αλλιώς έχω μεγάλη δυσκολία συγκέντρωσης σε ένα μουσικό στυλ, οπότε όλα με καλύπτουν διαφορετικά.

 

3. Το σχήμα/project Spineless, πώς προέκυψε?

Είναι κομμάτια που είχα στο συρτάρι μου από το 2004 και αποφάσισα να ολοκληρώσω φτιάχνοντας έτσι ένα δίσκο με 14 απο αυτά.

4. Στα Live σου συμμετέχουν πολλοί και πολύ καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Ποιά είναι η σχέση σου με εκείνους, με άλλα λόγια πώς τους επιλέγεις?

‘Ολοι όσοι έχουν συμμετοχή στο δίσκο μου και στα λάιβ, είναι φίλοι ετών οι οποίοι πραγματικά με βοήθησαν όταν το χρειάστηκα χωρίς δεύτερη σκέψη και θα τους είμαι για πάντα ευγνώμων. Ο μόνος ο οποίος δεν έχω γνωρίσει προσωπικά αλλά με τίμησε με την παρουσία του είναι ο Jørgen Munkeby, των ηρώων της νιότης μου Jaga Jazzist και Shining.

 

5. Μίλησέ μας για το “Speaking Of Chaos And Relative Peace”. Τί περιγράφει ο τίτλος του? Δώσε μας μία ιδέα για το concept αυτού του album.

Είναι προσωπικές εμπειρίες και βιώματα σχεδόν 15ετίας οπότε εύλογο είναι να υπάρχει και το χάος και η ηρεμία και ένα σωρό άλλα συναισθήματα. Το concept του δίσκου είναι κατά κύριο λόγο η αλαζονική, αχάριστη και γενικά κακή πλευρά ενός ανθρώπου απέναντι σε έναν άλλο και οι συνέπειες στη ζωή του ατόμου που είναι δέκτης αυτής της κακοποιητικής συμπεριφοράς. Αυτό και ο χρόνος που περνάει αμείλικτα για όλους μας.

 

​6. Προσπαθώντας να ενημερωθώ για το “Speaking Of Chaos And Relative Peace”, κατέληξα, ότι πρόκειται για ένα έργο ζωής. Ισχύει? Κατάφερες να το φτάσεις εκεί που ήθελες? Κατάφερες να εκφράσεις μέσα από αυτό, όλα όσα ήθελες? Νοίωθεις πλήρης σε σχέση με το αποτέλεσμα ή θα άλλαζες κάτι?

‘Εργο ζωής δεν ξέρω ακόμη αν είναι αλλά σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή μιας και ο τεράστιος πόνος που κρύβει ο δίσκος αυτός με βοήθησε οχι μόνο να τον ολοκληρώσω αλλά και να αλλάξω τη σκέψη μου. Ναι το έφτασα εκεί που ήθελα οπότε, όχι δεν θα άλλαζα τίποτα.

7. Το Σάββατο θα σε δούμε στο six dogs για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ένα χρόνο κυκλοφορίας του album. Πες μας ποιοι άλλοι θα είναι στην παρέα σου και τί να περιμένουμε ότι θα δούμε!

Μαζί μου θα είναι οι :
Διονύσης Μόρφης κιθάρα
Κώστας Βερίγκας κιθάρα και διάφορα μπλίτσι μπλίτσι
Ηλίας Καραχάλιος ντραμς
Δεν ξέρω τι θα δείτε, θα δείξει!
Ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις.

 

Μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά των Spineless, να ενημερώνεστε για τα live τους και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από τα παρακάτω links:

   


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

amigo.gr

Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.
Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned
Φιλικά,
amigo.gr & e-band.gr

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

Marios Politis

Μάριε Καλησπέρα, Καλώς ήρθες στο E-Band! Νέο album λοιπόν & μάλιστα όχι απλά νέο, αλλά και το πρώτο σου! This is my Story ο τίτλος…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Responses