Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη

Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που πραγματικά αγαπάμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε παρά να θαυμάζουμε ανθρώπους σαν τον Μίλτο, που δεν τους καθορίζουν οι συνθήκες αλλά η πίστη και η αγάπη σε αυτό που κάνουν.
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τον ίδιο και τη δουλειά του, μέσα από την ειλικρινή και περιεκτική συνέντευξη που μας έδωσε.

​1. Πες μας δυο λόγια για ‘σένα, εκτός μουσικής. Ποιος είναι ο Μίλτος;

Αρχικά να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να παραχωρήσω αυτήν την συνέντευξη να είστε καλά!
Το όνομα μου είναι Μιλτιάδης Χαλκίδης ,γονείς μου είναι ο Κωνσταντίνος και η Σοφία και γεννήθηκα στις 9 Ιανουαρίου 1979 στον συνοικισμό Αβέρωφ στην πόλη της Λάρισας !
Δεν θυμάμαι ποτέ να υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μου «εκτός» μουσικής. Από πολύ μικρή ηλικία 3-4 ετών ίσως, όταν βρισκόμουν κοντά σε πιάνο κιθάρα η οτιδήποτε μπορούσε να παράγει έναν αρμονικό ήχο η ρυθμό κάτι με τραβούσε και με συγκινούσε!
Και στα σχολικά μου χρόνια…παρόλο που ήμουν «κοπανατζής» ίσως γιατί είχα ανακαλύψει την δανειστική βιβλιοθήκη και αντιλαμβανόμουν ότι εκεί μπορούσα να βρω και να διαβάσω πιο ουσιαστικά και υπέροχα πράγματα από ότι η διδακτέα ύλη των σχολείων της εποχής…όταν υπήρχε η ανάγκη για να πλαισιωθεί μια σχολική εορτή με μουσική πάντα ήμουν παρών!
Ακόμη και αργότερα που συνειδητά επέλεξα να μην συνεχίσω σχολείο σπουδές κτλ. άρχισα να αναζητώ εργασία σχετική με την μουσική!
Έτσι άρχισα να εργάζομαι σαν τεχνικός σε συναυλίες ,φεστιβάλ και ..”εμποροπανηγύρεις” , σαν ηχολήπτης και μουσικός σε νυχτερινά κέντρα… Εργάστηκα σε καταστήματα μουσικών οργάνων και σε στούντιο ηχογραφήσεων της πόλης μου .. ήμουν για πάνω από 17 χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας και επίσης εργάστηκα και ως βοηθός καθηγητή σε κρατικό ΙΕΚ στο τμήμα μουσικής με τεχνολογία!.. Παράλληλα δε με όλα αυτά έπαιζα και παρουσίαζα και την δική μου μουσική ως Miltos Marathon!
Αν εξαιρέσουμε τα λίγα χρόνια μεταξύ των 15 και 17 χρονών που δεν πολύ-πήγαινα σχολείο κι εργαζόμουν όπου έβρισκα για να υποστηρίξω τις οικονομικές μου ανάγκες και να αυτοχρηματοδότησω το όνειρο μου να ασχοληθώ με την μουσική… όλη μου η ζωή περιστρέφεται πραγματικά γύρω από την…μουσική!
Με δυο λόγια θα έλεγα απλά πως είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά την μουσική σε όλο της το φάσμα!

 

​2. Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου μουσικό ερέθισμα που σου έβαλε το μικρόβιο να γίνεις μουσικός;

Στο σπίτι της οικογένειας μου πάντα υπήρχε μουσική και δοξάζω τον Θεό για αυτό το δώρο! Θα έλεγα ότι τα πρώτα μου ερεθίσματα ήρθαν από τους γονείς μου οι οποίοι αγαπούσαν πολύ την μουσική!
Τα πρώτα μου ακούσματα είναι οι ψαλμωδίες της Εκκλησιαστικής Ορθόδοξης μουσικής στην τοπική Εκκλησία όπου πήγαινα μικρός , ακόμη και τώρα θυμάμαι τα τροπάρια και τους «ήχους» και θεωρώ ότι είναι η καλύτερη μουσική που υπάρχει στον πλανήτη!!!
Επίσης η Ποντιακή παραδοσιακή μουσική είναι μέσα στην καρδιά μου γιατί είμαι Πόντιος στην καταγωγή… Αυθεντικά παραδοσιακά τραγούδια και παλιά λαϊκά κατά κύριο λόγο ήταν οι πρώτες μου επαφές με την μουσική …
Όταν άρχισα να σκέφτομαι τι μουσικό όργανο θα ήθελα να μάθω, ήμουν μεταξύ κιθάρας μπουζουκιού και πιάνου… βέβαια κυριάρχησε η κιθάρα μιας και ο πατέρας μου Κωνσταντίνος ήταν πρακτικός κιθαρίστας και αυτός. Όταν ήμουν περίπου 11 μου έκανε τα πρώτα μαθήματα και έτσι αγάπησα το προσφιλές μας εξάχορδο …Αυτό ήταν! Από τότε αποφάσισα ότι ήθελα να ασχοληθώ μονό με την μουσική!
Θυμάμαι και τις δύο πρώτες κασέτες που είχα κάπου στην δεκαετία του 80, που ήταν μια με επιλογές τραγουδιών Στέλιου Καζαντζίδη τον οποίο και υπεραγαπώ και Στράτου Διονυσίου και η δεύτερη μια με επιλογές έργων κλασικής μουσικής!
Τα μπλουζ το ροκ κτλ. ήρθαν πολύ αργότερα στην ζωή μου!

 

​3. Πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό σου όνομα Miltos Marathon;

Miltos…σύντομη εκδοχή του Μιλτιάδης-Ελληνικό όνομα. Marathon…αγώνας δρόμου μεγάλης απόστασης…
Αν αποδώσουμε μια πιο ρομαντική προσέγγιση,πέρα από την απλή εννοιολογική σημασία που χαρακτηρίζει αυτές τις λέξεις, θα καταλήξουμε πως έτσι αιτιολογείται στην περίπτωση μας, και η φιλοσοφία πίσω από την ονομασία Miltos Marathon

«Η ζωή μας είναι σαν έναν μαραθώνιο και στην… ειδική μου περίπτωση, ο δικός μου μουσικός μαραθώνιος…!»

4. Αν και ο καθένας πιστεύω αντιλαμβάνεται την παρομοίωση με τη ζωή, γιατί χαρακτηρίζεις την μουσική σου διαδρομή ως μαραθώνιο;

Χρησιμοποιώ αυτόν τον χαρακτηρισμό σχεδόν από όταν δημιούργησα το γκρουπ μου, γιατί όταν ξεκίνησα από τα εφηβικά μου χρόνια να ζω και να να έρχομαι σε επαφή με τα τεκταινόμενα του μουσικού στερεώματος στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αργότερα ,την φιλοσοφία τον τρόπο που σκέφτεται και κινείται ο μέσος μουσικός ή επαγγελματίας του χώρου, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι για να επιβιώσεις πρέπει ή και εσύ να κινηθείς με τον ίδιο τρόπο και να μιμηθείς ότι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι, ή αν θέλεις να κάνεις κάτι δικό σου ή πρωτότυπο όπως στην περίπτωση μου, θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και διάθεση για πολύ προσωπική εργασία…

Είναι σαν να τρέχεις σε έναν μαραθώνιο. Θέλει απόλυτη αντοχή, υπομονή και κουράγιο! Ευτυχώς που το συνειδητοποίησα νωρίς, γιατί έτσι γλίτωσα από πολλά προβλήματα και απογοητεύσεις που αντιμετώπισαν άλλοι άνθρωποι που επίσης θέλησαν να ασχοληθούν με το αντικείμενο!
Άλλωστε ενδόμυχα πάντα ένιωθα ότι η κύρια ενασχόληση στη ζωή μου θα είναι με την μουσική και τελικά τώρα μετά από 30 περίπου χρόνια βλέπω τα χειροπιαστά αποτελέσματα της πρακτικής εφαρμογής του χαρακτηρισμού ότι: «η ζωή μου είναι σαν ένας…μουσικός μαραθώνιος!»

5. Στη μουσική σου συνδυάζεις ελληνικά παραδοσιακά όργανα και ρυθμούς με τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο. Πώς προέκυψε αυτό το κράμα;

Όταν πρωτάρχισα να να γνωρίζω αυτόν τον θαυμάσιο μουσικό κόσμο τα ακούσματα μου ήταν ποικίλα… Μου άρεσε να ακούω μουσική γενικά!
Σαφώς και ως έφηβος πέρασα από το στάδιο της “ροκ” αντιμετώπισης των πραγμάτων και της προσκόλλησης σε έναν τρόπο ζωής σχετικό αλλά δεν θα με χαρακτήριζα ως άνθρωπο με «παρωπίδες» και κλειστό σε νέα ακούσματα…
Άκουγα όσο περισσότερο μουσική μπορούσα και δεν απέκλεια τίποτα…ίσως αυτό να οφείλετε και στο γεγονός ότι αφενός η οικογένεια μου αγαπούσε την μουσική γενικά και αφετέρου στο ότι λόγο εργασίας ερχόμουν σε επαφή με διαφορετικά μουσικά στίλ καθημερινά…επίσης τον καιρό που εργαζόμουν και στον χώρο του ραδιοφώνου είχα την άνεση να έχω πρόσβαση σε μια τεράστια δισκοθήκη με χιλιάδες τίτλους και να μπορώ να ακούω όσο πιο πολλούς μπορώ…και βέβαια μιλάμε για μια περίοδο που το internet δεν υπήρχε καν!

Έτσι ως αυτοδίδακτος μουσικός ..(έμαθα να γράφω και να διαβάζω μουσική μονός πολύ αργότερα) όταν άρχισα να γράφω τα δικά μου τραγούδια μέσα μου αισθανόμουν την ανάγκη να μπλέξω μεταξύ τους όσο πιο πολλά μουσικά στοιχεία μπορούσα από όλα τα είδη που αγαπούσα!
Η βασική μου φιλοσοφία είναι απλή …Όλα τα μουσικά είδη είναι όμορφα, αλλά πιστοποιημένα η Ελληνική μουσική σε όλο της το φάσμα είναι μια τρομερά πλούσια και θαυμάσια μουσική και προσπαθώ μέσω των συνθέσεων μου να προβάλω όσο περισσότερα Ελληνικά μουσικά στοιχεία μπορώ!

​6. Ποιες ήταν και είναι οι μουσικές επιρροές σου; Ποιοι καλλιτέχνες έχουν αποτελέσει για ‘σένα πηγή έμπνευσης;

Είμαι από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους που έχουν ακούσει και συνεχίζουν να ακούν πολύ μουσική καθημερινά … Επομένως μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναφέρω όλους τους καλλιτέχνες που θα ήθελα εδώ… Από καλή διάθεση και χάριν της συνεντεύξεως θα χαρακτήριζα σαν αγαπημένο μου καλλιτέχνη και κιθαρίστα τον πατέρα μου Κωνσταντίνο Χαλκίδη μιας και ήταν ο άνθρωπος που με έκανε να αγαπήσω την μουσική…

​7. Έχεις αφιερωθεί στον αγγλόφωνο στίχο. Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν να απομακρυνθείς από τη δημιουργία ελληνόφωνων τραγουδιών;

Δεν απέκλεισα ποτέ τον Ελληνικό στίχο αντιθέτως…από τις παλαιότερες προσωπικές μου παραγωγές που κυκλοφόρησα από την δεκαετία του 90 ,οι 4 εξ αυτών είναι με Ελληνικό στίχο! Βέβαια οι παλαιότερες αυτές δουλειές δεν κυκλοφορούν πλέον…

Στις επόμενες μου παραγωγές και σε κάποιες επαναηχογραφήσεις παλιών μου τραγουδιών,σκοπεύω να κυκλοφορήσω αρκετές με Ελληνικό στίχο καθώς και κάποιες τελείως ορχηστρικές!

Στα δυο τελευταία άλμπουμ επέλεξα τον αγγλικό στίχο με …Ελληνικότατη όμως προφορά της Αγγλικής, κάτι το οποίο προσπαθώ να προβάλω ως άποψη και στιλ και το συμπεριλαμβάνω στα Ελληνικά στοιχεία που προσπαθώ να παρουσιάσω όπως ανέφερα προηγουμένως…

Τα ταξίδια μου στο εξωτερικό και η επαφή μου με ανθρώπους που ομιλούν την Αγγλική ως μητρική γλώσσα με έκανε να παρατηρήσω το γεγονός του ότι όταν προσπαθεί κάποιος να μιλήσει με την προφορά της εκάστοτε περιοχής η να χρησιμοποιήσει κάποιες ιδιαίτερες εκφράσεις του εκάστοτε τόπου .. τους ακούγεται κάπως παράξενο και σαν ένα είδος «μιμητισμού»… παρόλο που σέβονται το ότι είσαι από ξένη χωρά , δεν θα αντιμετωπιστείς ποτέ ως ημεδαπός σε αυτές τις γεωγραφικές τοποθεσίες.

Είναι όμως αποδεκτό στις Αγγλόφωνες χώρες το να είσαι ειλικρινής και μπορώ να πω και υπερήφανος για την γλωσσική σου ιδιαιτερότητα !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προφορά του Bob Marley όταν τραγουδούσε στα Αγγλικά καθώς και του Sean Connery ο οποίος δεν δέχτηκε σε καμιά ταινία του να αλλάξει την χαρακτηριστική σκοτσέζικη προφορά του και μιας πλειάδας ακόμη καλλιτεχνών…so..be proud for your accent!

8. Έχεις ιδρύσει τη δική σου ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία, έχεις “χτίσει” το δικό σου αυτόνομο στούντιο ηχογράφησης και κάνεις και μουσικά βίντεο με προσωπική παραγωγή. Αυτό σου το κατόρθωμα έχει να κάνει με την κατάσταση στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία ή απλά θες να έχεις τον έλεγχο σε όλα τα στάδια;

Όταν ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τον χώρο της μουσικής τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά από όσο σήμερα…Βρέθηκα στο μεταίχμιο της εναλλαγής δυο κόσμων ..τον κόσμο πριν τον καιρό του internet και του προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή και τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε λίγο πολύ σήμερα! Το παλαιό μοτίβο σε πολύ γενικές γραμμές ήταν να συνεργάζεται ο καλλιτέχνης με κάποια δισκογραφική εταιρία… Το νέο μοτίβο σε επίσης πολύ γενικές γραμμές είναι ο καλλιτέχνης να τα αναλαμβάνει όλα μόνος ..
Είτε με το παλιό μοτίβο είτε με το νέο είτε με τον παλαιό τρόπο ηχογράφησης και παραγωγής είτε με τον σύγχρονο… το θέμα κατά την προσωπική μου άποψη είναι απλώς να παράγεις και να παίζεις μουσική… Η ουσία είναι η ίδια!

« Επίσης να διευκρινίσω εδώ πως θεωρώ ότι το θέμα της παραγωγής του ήχου είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό ..συνηθίζω να λέω ότι η διάφορα μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού ήχου είναι σαν την διάφορα του να κάνεις σεξ με την χρήση προφυλακτικού και άνευ αντίστοιχα!!! »

Πιστεύω ότι και οι δυο αυτοί κόσμοι έχουν και τα υπέρ και τα κατά τους…προσωπικά είμαι άνθρωπος που προσπαθεί να βλέπει τα θετικά πράγματα κάθε κατάστασης, γιατί αν ασχολείσαι με τα άσχημα χάνεις χρόνο άσκοπα!
Επίσης με θεωρώ ιδιαίτερα τυχερό μιας και γνώρισα τις τεχνικές και τον τρόπο που παραγόταν και προωθούνταν η μουσική και τότε και τώρα και μπορώ να χρησιμοποιήσω όλα αυτά τα «εργαλεία» ποικιλοτρόπως για να δημιουργήσω μουσική!


Αντικειμενικά όμως, οι αιτίες που όλα αυτά τα χρόνια επέλεξα να τα αναλαμβάνω όλα μονός, ήταν καθαρά η έλλειψη συνεργατών και χρημάτων. Οι περισσότεροι συνεργάτες που είχα παρόλο την καλή διάθεση τους , δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μου για διάφορους λόγους, που συνήθως είχαν να κάνουν με την Ελληνική πραγματικότητα. Παράλληλα, δεν είχα την άνεση στο να διαθέσω τα μεγάλα χρηματικά ποσά που χρειαζόταν για να προσεγγίσω τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου!

Έτσι λοιπόν, μιας και ανέκαθεν ήμουν άνθρωπος που θέλει να περνούν όλα τα πράγματα από το χέρι του και καθότι είμαι υποστηρικτής του «φτιάξε ότι μπορείς με …πατέντα», ξεκίνησα να υλοποιώ και να χτίζω με καθαρά προσωπική εργασία σε όλα τα στάδια τα όνειρα μου, έχοντας πλέον να κατηγορήσω μόνον τον εαυτό μου για ο,τι συμβαίνει!

Στο κάτω κάτω πάντα ένιωθα την ανάγκη να δημιουργήσω και με ότι μέσα θα είχα στην διάθεση μου θα το έκανα…είμαι πείσμων χαρακτήρας!

9. Ποια είναι η άποψη σου για τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή;

Θεωρώ πως η σύγχρονη Ελληνική μουσική σκηνή όπως και η παλαιότερη, είχε πάντα να παρουσιάσει αξιόλογους και πολύ καλούς μουσικούς και συγκροτήματα!
Δυστυχώς πολλοί από τους Έλληνες καλλιτέχνες νομίζουν ότι σε διάφορες χώρες του εξωτερικού υπάρχουν καλύτεροι μουσικοί από όσο εδώ και ότι η ζωή του μουσικού εκεί είναι “ρόδινη” , πράγμα που είναι λάθος μιας και το βλέπω και το ζω στις καθημερινές επαφές που έχω με το εξωτερικό εδώ και χρόνια και δεν το λέω αυτό υπεροπτικά … Είναι γεγονός πως υπάρχουν ανά το κόσμο …“καλοί” και “κακοί” μουσικοί!
Φανταστείτε μόνο την ποικιλία της μουσικής που έχουμε στην χώρα μας συγκριτικά με τα κατά πολύ λιγότερα είδη και ρυθμούς που έχει ο δυτικός κόσμος .. άρα από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι τα ακούσματα μας είναι περισσότερα και πλουσιότερα…
Το πρόβλημα είναι πως οι Έλληνες μουσικοί προσπαθούν να αντιγράψουν το στιλ και τον τρόπο παιξίματος ακόμη και τον τρόπο ζωής και όχι απλώς να δεχτούν κάποια μουσικά στοιχεία η ερεθίσματα από ξένες μουσικές…
Πρέπει να καταλάβουμε πως οι περισσότεροι ξένοι καλλιτέχνες και μουσικοί, χρησιμοποιούν κατά κόρον στοιχεία της κουλτούρας της χώρας τους και τα προωθούν μέσω της τέχνης τους και μάλιστα υπερήφανα αλληλο-υποστηριζόμενοι .. γι αυτό άλλωστε έχουν δημιουργήσει στέρεη βάση και κοινό και έχουν επιβιώσει όλες αυτές τις δεκαετίες…

Πιστεύω ακράδαντα πως αν όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες ασχέτως ύφους και στιλ, βάλουν τους «βεντετισμούς» και τα «ροκ-σταριλίκια » στην άκρη και αρχίσουν να δημιουργούν μουσική πρωτότυπη και προσαρμοσμένη στην Ελληνική πραγματικότητα, θα επιτύχουμε κάτι θαυμάσιο .. ίσως να είμαι ρομαντικός άλλα πιστεύω ότι έτσι πρέπει να κινηθούμε…Πρέπει απλώς να οργανωθούμε! Τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω εγώ…..
Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι πιο συνειδητά με αυτό που κάνω, έχω ένα πολύ πολύ συγκεκριμένο στόχο στην μουσική μου .. δηλαδή να γράψω και να παίξω όσο πιο πολύ μουσική μπορώ και όχι μονό σε ένα είδος άλλα χρησιμοποιώντας όσο περισσότερα στοιχεία μπορώ είτε με Ελληνικό στίχο είτε ξενόγλωσσα, χωρίς ενδοιασμούς για τους πειραματισμούς μου και όλα αυτά υπό το πρίσμα της προώθησης όσο πιο πολλών Ελληνικών μουσικών στοιχείων μπορώ ….
Υπάρχουν καλλιτέχνες που θέλουν να παίξουν ένα ήδη πολυπαιγμένο μουσικό είδος η να έχουν ένα συγκεκριμένο στιλ και καλά κάνουν. Δεν κρίνω το τι θέλει ο καθένας, απλώς διευκρινίζω πως προσωπικά επιθυμώ να παίξω την δική μου μουσική με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της…. και μεταξύ μας δεν με απασχολεί ιδιαίτερα και η κριτική του κόσμου -είτε καλή είτε κακή- μιας και αυτή αλλάζει πολύ εύκολα και επίσης είναι καθαρά υποκειμενική!

 

​ 10. Δεν μπορώ να μη ρωτήσω την άποψη σου για τα μουσικά talent shows. Αν και δίνουν μια ευκαιρία προβολής στους καλλιτέχνες, πιστεύεις ότι τους βοηθούν τελικά;

Ο λογισμός μου λέει ότι τα talent shows δεν δίνουν καμιά ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες άλλα ότι δίνουν μια ευκαιρία στις παρηκμασμένες πλέον μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες και ομίλους media να επιβιώσουν και να κερδίσουν όσα χρήματα μπορούν από σπόνσορες και διαφημίσεις πριν τον οριστικό αφανισμό τους από το διαδίκτυο, που συνεχώς κερδίζει έδαφος…

Αν δίναν ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες θα θυμόμασταν τουλάχιστον όσους πέρασαν από εκεί. Νομίζω ότι κανένας δεν θυμάται πλέον ούτε καν στην όψη αυτούς τους διάττοντες αστέρες που για λίγες εβδομάδες παρουσιάστηκαν από αυτά τα shows. Όλοι όμως θυμούνται τους παρουσιαστές αυτών, οι οποίοι είναι ήδη γνωστοί καλλιτέχνες και προσπαθούν να κερδίσουν λίγα χρήματα έξτρα, μιας και όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην μουσική βιομηχανία τα χρήματα που κάποτε υπήρχαν εκεί τώρα έχουν ελαττωθεί κατά πολύ και πλέον μοιράζονται και με εμάς που κινούμαστε στον ανεξάρτητο χώρο!

Υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες που έχουν το όνειρο να δημιουργήσουν και πηγαίνουν σε αυτά τα σόου με ελπίδα .. αλλά δυστυχώς όταν βλέπουν την πραγματικότητα και το πως λειτουργεί αυτός ο χώρος «προσγειώνονται απότομα στην πραγματικότητα «..

Είμαστε ακόμη στην μεταβατική περίοδο από το παλιό στο νέο μοτίβο της μουσικής βιομηχανίας και ακόμη τα πράγματα είναι πολύ ρευστά…

Ακόμη και οι μεγάλοι επαγγελματίες του χώρου δεν μπορούν να προβλέψουν επακριβώς τι θα γίνει μελλοντικά για το πως θα πληρώνονται οι καλλιτέχνες, αν θα διανέμεται τελείως δωρεάν η μουσική, το νομικό καθεστώς στο διεθνές ιντερνετικό δίκαιο και άλλοι πολλοί παράγοντες που συνθέτουν το σκηνικό στον χώρο της μουσική. Δεν αποσαφηνίστηκαν πλήρως ακόμα….

Όπως βέβαια παλαιότερα άλλα έτσι και σήμερα, πιστεύω ακράδαντα ότι για να επιβιώσεις στον χώρο της μουσικής πρέπει να διατηρήσεις μια πορεία βγάζοντας συχνά μουσική και νέο υλικό και όχι να νομίζεις πως με ένα τραγούδι εν μια νυκτί θα κερδίσεις τον κόσμο… Αυτό όσοι το έκαναν ξεχάστηκαν το ίδιο γρήγορα…

Όπως προανέφερα αρκετές φορές σε αυτήν την συνέντευξη το θέμα είναι να παίζεις και να δημιουργείς μουσική. Υπάρχουν άλλοι πιο εύκολοι τρόποι να κερδίσεις δημοσιότητα και υπέρογκα ποσά χρημάτων. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις να επιτύχεις…

Επί παραδείγματι ως Μιλτιάδης μου είναι υπεραρκετά αυτά τα λίγα χρήματα που κερδίζω από την μουσική μου…Κοιμάμαι ήσυχα το βραδύ και είμαι χαρούμενος με αυτό που κάνω όταν ξυπνάω το πρωί και ξανά-αναπνέω και ζω τη μουσική!!!

​11. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον, τι να περιμένουμε από τον Miltos Marathon;

Πρέπει να ομολογήσω, αν και θα το έχουν καταλάβει οι φίλες και οι φίλοι που έχουν διαβάσει την συνέντευξη μας ως τώρα, πως είμαι ολίγον τι εργασιομανής και έχω πάντα ως αρχή μου τουλάχιστον 16 ώρες την ήμερα να μην κάθομαι, και να προσπαθώ να δημιουργώ συνεχώς…

Ετοιμάζονται δυο νέα άλμπουμ Miltos Marathon , είμαι σε διαδικασία ηχογράφησης τώρα… Παράλληλα είμαι ήδη και στην διαδικασία κινηματογράφησης κάποιων μουσικών βίντεο για τραγούδια από παλαιότερες δουλειές που κυκλοφόρησα.

Επίσης σχεδιάζω την κυκλοφορία ενός μουσικού ντοκιμαντέρ για τα 25 χρόνια Μiltos Marathon που θα περιέχει παλιό αρχειακό υλικό , αποσπάσματα από παλιές εμφανίσεις και την πορεία και το ιστορικό όλων αυτών των ετών ως τις ημέρες μας!

Πληροφορίες για το μουσικό μου υλικό ,τις επερχόμενες κυκλοφορίες άλμπουμ ,τα μουσικά βίντεο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες μου, μπορεί πολύ εύκολα να αναζητήσει όποιος επιθυμεί , μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζομαι καθώς επίσης και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μου: www.miltosmarathon.com

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, κι ευχόμαστε να μην φτάσεις ποτέ στο τέρμα του μουσικού σου μαραθώνιου…

Και εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελείτε και δίνετε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιαστούν μέσω των ιστοσελίδων σας.

Μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά του Miltos Marathon και να επικοινωνήσετε μαζί του μέσα από τα παρακάτω links:

   


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

amigo.gr

Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.
Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned
Φιλικά,
amigo.gr & e-band.gr

Related Articles

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

Marios Politis

Μάριε Καλησπέρα, Καλώς ήρθες στο E-Band! Νέο album λοιπόν & μάλιστα όχι απλά νέο, αλλά και το πρώτο σου! This is my Story ο τίτλος…

Responses