Marios Politis

Μάριε Καλησπέρα, Καλώς ήρθες στο E-Band!

Νέο album λοιπόν & μάλιστα όχι απλά νέο, αλλά και το πρώτο σου! This is my Story ο τίτλος και αναρωτιέμαι εάν αυτό που ακούω είναι όντως η δική σου ιστορία ή έστω σε ποιο βαθμό είναι η δική σου ιστορία, τα δικά σου βιώματα.

Καλησπέρα! Καταρχάς ευχαριστώ για την πρόσκληση και καλώς σας βρήκα. Το album περιέχει 12 κομμάτια όπου το κάθε ένα από αυτά μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσωπικό μου βίωμα ή ανάμνηση. Για να γίνω λίγο πιο ξεκάθαρος, οι στίχοι και η μουσική  εμπνέονται από εικόνες και συμπεριφορές, είτε που έχω ζήσει , είτε που έχω παρατηρήσει.

 

Τα κομμάτια έχουν γραφτεί δηλαδή κάτω από ένα κοινό concept?

Όχι δεν θα το έλεγα αυτό, το μόνο κοινό σημείο αναφοράς είναι η φυσική μου παρουσία στα γεγονότα, είτε με αφορούσαν ως άμεσο αποδέκτη, είτε όχι!

 

Πες μας πότε έγινε η κυκλοφορία και ποιοι είναι οι συντελεστές τόσο του μουσικού μέρους όσο και του artwork? Πώς έγινε η επιλογή της εταιρείας?

Το This Is My Story κυκλοφόρησε σε όλες τις digital πλατφόρμες μέσω της Alcyone Records στις 10 του Νοέμβρη. Η παραγωγή έγινε από τον Έκτορα Τσολάκη (hector.d), το Mastering από τον Steve Lado. Τσέλο έπαιξε η Ειρήνη Αναστασίου, ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες ο Χρήστος Κιουρτίδης, ο Έκτορας Τσολάκης τύμπανα, κρουστά, μπάσο, πιάνο, synth programming & album pre-production έκανε ο Χρήστος Κιουρτίδης. Το album artwork το επιμελήθηκε η Τατιάνα Διαμαντοπούλου και τα artwork adjustments, ο Σταύρος Ρήγος. Όλες οι συνθέσεις και οι στίχοι έχουν γραφτεί και επιμεληθεί από εμένα.
Η Alcyone έδειξε ενδιαφέρον για το υλικό, θεώρησε ότι την ενδιαφέρει, αλλά και ότι μπορεί – να στηρίξει μία τέτοια προσπάθεια, οπότε πήρα και την απόφαση να συνεργαστώ.

 

Θεωρείς ότι είναι απαραίτητο ένας καλλιτέχνης να λειτουργεί κάτω από μία δισκογραφική? Έχει νόημα τελικά ή συμφέρει περισσότερο να είναι οι καλλιτέχνες πιο ανεξάρτητοι?

Κάνοντας το ντεμπούτο μου δισκογραφικά και χωρίς να έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα δεν θεωρώ πως είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση στην παρούσα φάση. Σίγουρα περιμένω να δω αρκετά πράγματα από την εταιρεία.
Αν όμως έδινα μία θεωρητική και όχι εμπειρική απάντηση, μάλλον θα ήμουν κάπου στη μέση. Πολλοί καλλιτέχνες επιλέγουν να είναι ανεξάρτητοι, να μη δεσμεύουν το υλικό τους απέναντι σε μία δισκογραφική κοκ. Από την άλλη, από μία δισκογραφική περιμένεις ότι θα εκμεταλλευτεί για λογαριασμό του καλλιτέχνη τις επαφές της έτσι ώστε να φτάσει το υλικό σε περισσότερα αυτιά. Αν οι δισκογραφικές κάνουν όσα υπόσχονται, τοτε ναι, γιατί όχι? Απλά δεν υπάρχει κανόνας σωστό ή λάθος.

 

Λόγω του corona virus και των lockdown, είναι φυσικά κοινά αποδεκτό ότι η μουσική βιομηχανία έχει πληγεί καθολικά. Πώς το βιώνεις? Τί σου έχει στερήσει?

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για τους μουσικούς, για τα μαγαζιά, για τους promoters και για όλους τους εμπλεκόμενους. Στην φάση που βρίσκομαι μου στερεί τη δυνατότητα να παίξω το album μου μπροστά στο κοινό, να κάνω κάποιες παρουσιάσεις και γιατί όχι κάποιο Ελληνικό tour, ακόμη και να παίξω σε κάποια φεστιβάλ. Όλα αυτά θα έδιναν ένα πολύ μεγάλο push στο This Is My Story.

Η αλήθεια είναι ότι δεν επιθυμώ να εστιάζω σε αυτά που έχουν χαθεί. Αυτό το έχω αποδεχτεί και απλά θέλω να βρω εποικοδομητικούς τρόπους για να δω πώς θα καλύψω μαζί με τους συνεργάτες μου το χαμένο έδαφος και πώς θα καταφέρουμε να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από όλο αυτό!

 

Εάν αύριο μας έλεγαν ότι όλα είναι όπως τα γνωρίζαμε, δεν υπάρχει ιός, δεν υπάρχει τίποτα. Ποιο είναι το πρώτο που θα επιδίωκες να κατακτήσεις? Ποια θα ήταν τα αμέσως επόμενα βήματά σου?

Ξεκάθαρα το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν παρουσιάσω τον δίσκο  σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ και να καλύψω αυτό το κενό επικοινωνίας που δημιουργήθηκε!

 

Είσαι ένας ενεργός και δραστήριος καλλιτέχνης. Και μπορεί να κυκλοφόρησες την πρώτη σου δουλειά μόλις τον Νοέμβριο, όμως έχεις παίξει σε διάφορα σχήματα, έχεις γράψει ξανά πρωτότυπα κομμάτια. Τί άλλαξε τώρα κ επέλεξες αυτόν το δρόμο?

Πολύ σωστά, έχω παίξει αρκετά και μόνος μου, αλλά και σε σχήματα, με τελευταίους τους Fade με τους οποίους είχαμε κυκλοφορήσει κ πρωτότυπα κομμάτια. Παράλληλα έγραφα εδώ κ χρόνια επιπλέον υλικό, το οποίο έμπαινε σε συρτάρια. Κάποια στιγμή, αισθάνθηκα αρκετά ώριμος ώστε να μπω στη διαδικασία να επιλέξω κάποια από αυτά και να τα συγκεντρώσω σε ένα album. Και αυτό κι έκανα! Είχε έρθει η ώρα!

 

Στα κομμάτια, ακούγεται ένα μουσικό όργανο που δεν ακούμε συχνά κ δεν είναι άλλο από το τσέλο. Πώς ήρθε ως ιδέα και πώς τελικά έδεσε?

Το τσέλο είναι το αγαπημένο μου όργανο και πάντα όταν συνέθετα κάποιο κομμάτι το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αυτή μου την σκέψη, την παρουσίασα στους  παραγωγούς  μου Έκτορα Τσολάκη και Χρήστο Κιουρτίδη και αυτοί ευφυέστατα βρήκαν τον χώρο σε 3 κομμάτια ( Not again, Blanket , Who Else ). Κατόπιν είχα την τύχη να γνωρίζω την τσελίστρια Ειρήνη Αναστασίου η οποία πραγματοποίησε την όλη μας ιδέα με μεγάλη ευκολία.

 

Εάν έπρεπε να ξεχωρίσεις ένα κομμάτι από το album, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί?

Είναι αρκετά δύσκολο αυτό. Θα έλεγα το Not again και ο λόγος είναι γιατί είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψα όταν αποφάσισα πως θέλω να κυκλοφορήσω δίσκο.

 

Ακούγοντας το album αντιλαμβάνομαι πολύ μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών. Που πιστεύεις ότι εντάσσεται,   Αμερική ή Αγγλία? Με τον ήχο ποιων καλλιτεχνών θα έλεγες ότι θα μπορούσε να συγκριθεί το This Is My Story?

Νομίζω πως έχει στοιχεία και από Αμερική και από Αγγλία. Φαντάζομαι πως ο κάθε ένας που θα το ακούσει  θα το εκλάβει διαφορετικά. Μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να το τοποθετήσω κάπου. Απλά θα πω, πως ηχητικά είναι κοντά σε Kings of leon, Anathema, Madrugada, Verve.

 

Ας πάμε στο θέμα των Social Media, καθώς και των δεκάδων μουσικών εφαρμογών που υπάρχουν κ υπόσχονται να λύσουν τα χέρια των καλλιτεχνών σε θέματα προβολής, παρακολούθησης στατιστικών κτλ. Πόσο εύκολο σου είναι να τα χειρίζεσαι & πόσο εξοικειωμένος  είσαι με όλα αυτά.

Τόσο τα social, όσο κ η παρουσία των καλλιτεχνών σε άπειρες πλατφόρμες είναι αποτέλεσμα της σημερινής εποχής. Τα επιβάλλει, τα απαιτεί – μη δίνοντας καμία επιλογή για το αντίθετο. Εγώ, είμαι μουσικός και θέλω να γράφω κ να παίζω μουσική! Δεν μου είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι πρέπει να ασχολούμαι για ώρες και γι΄ αυτό το λόγο έχω αρκετά σημαντική βοήθεια από την ομάδα που με περιβάλει. Φυσικά κι εγώ μαθαίνω διαρκώς και όλοι μαζί κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε!

 

Πες μας πότε θα κυκλοφορήσει το βινύλιο και επιπλέον από πού μπορεί κάποιος να το προ-παραγγείλει. Να αναμένουμε και merchandise?

Σύμφωνα με την εταιρεία μας το βινύλιο θα κυκλοφορήσει κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων. Η αλήθεια είναι ότι το 2ο lockdown μας έβγαλε εντελώς εκτός προγραμματισμού και αντί να παραλάβουμε κοντά στο προγραμματισμένο release, θα παραλάβουμε σχεδόν ένα μήνα αργότερα.
Όμως για όποιον ενδιαφέρεται και του αρέσει το This Is My Story, μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα μου στο Bandcamp https://mariospolitis.bandcamp.com/releases και να πραγματοποιήσει εκεί την προ-παραγγελία του. Σε ό,τι αφορά το merchandise, θα υπάρχει υλικό από το νέο έτος.

 

Μάριε σε ευχαριστούμε για την πολύ ωραία κουβέντα! Κλείσε με όποιον τρόπο επιθυμείς εσύ!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και το βήμα που μου δώσατε. Ελπίζω να σας άρεσε το album – κ εάν πράγματι σας άρεσε, στηρίξτε την προσπάθεια και spread the word όσο πιο πολύ μπορείτε!

Εύχομαι υγεία και ισορροπία σε όλους!

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

Responses