Desert Monks

 

Desert Monks – Συγκρότημα – Συνέντευξη

 

1. Οι DesertMonks είναι μία πολύ φρέσκια μπάντα. Τί στόχους είχατε γι’αυτήν τον πολύ πρώτο καιρό της δημιουργίας της? Εχουν διαφοροποιηθεί τώρα σε σχέση με τότε?

Όχι μόνο δεν έχουν διαφοροποιηθεί, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι καθώς ακολουθούμε το μονοπάτι όπως ακριβώς το φανταστήκαμε, και προσαρμοζόμαστε ανάλογα.
Κάναμε gigs που γουστάραμε, μας γνώρισε καλύτερα ο κόσμος και εξωτερικευτήκαμε όπως ακριβώς θέλαμε. Μέσα από αυτή τη διαδρομή, ήρθε ο δίσκος που θεωρούμε πως βάζει στέρεες βάσεις για το μέλλον.

​2. Πώς αποφασίσατε ποιός θα είναι ο ήχος που θα σας χαρακτηρίζει?

Θεωρούμε πως η χροιά μιας μπάντας πρέπει να είναι κάτι δυναμικό και όχι στατικό. Δεν είναι σωστό να προαποφασίζεις τον ήχο σου, παρά να προσαρμόζεσαι σε αυτό που βγαίνει κάθε περίοδο. Σαφώς η αισθητική της μπάντας είναι ξεκάθαρη – αλλά όχι μόνο στο πρώτο επίπεδο του ηχητικού στυλ.
Πιστεύουμε στο σκληρό ήχο, στη μελωδία και το δυναμικό εύρος.

 

3. Το πρώτο σας album «DarkGrooves” κυκλοφόρησε στα τέλη του Δεκέμβρίου της χρονιάς που μας πέρασε. Είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα? Εάν θα έπρεπε να αλλάξετε κάτι, τί θα ήταν αυτό?

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Αν θέλαμε να αλλάξουμε κάτι, αυτό θα ήταν το βαρύ μας πρόγραμμα, ώστε να έχει κυκλοφορήσει νωρίτερα. Πήραμε την απόφαση να έχουμε την παραγωγή στα χέρια μας (σε όλα τα επίπεδα) κάτι που μας στοίχισε χρόνο. Το feedback που έχουμε στον πρώτο μήνα από την κυκλοφορία του, είναι πολύ θετικό.

4. Γιατί Desert Monks? Μου κάνει εντύπωση το ότι αναφέρετε συχνά τη λέξη “meditate”. Το κάνετε και πράξη?

Διαλέξαμε το όνομα γιατί είναι ταξιδιάρικο, ψυχεδελικό και φέρνει στο νου εικόνες.
Εξάλλου, η μουσική μας κάπου πάει, κάτι λέει. Meditation… Συγκεκριμένα, αλλά και out of the context, ένας διαλογισμός που σου/μας/σας επιτρέπει να δούμε λίγο βαθύτερα και να εντοπίσουμε τις μάχες που έχουμε να δώσουμε με τον εαυτό μας. Να επιλέξουμε ποιές τελικά θα δώσουμε, ποιές αξίζουν και γιατί. Και τέλος, όσες δώσουμε να τις δώσουμε με τα κατάλληλα όπλα.

 

5.Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι για μία μπάντα το image? Τι αίσθηση θέλετε να αφήνετε ιδανικά στους ακροατές σας?

Είναι σημαντικό, σίγουρα είναι. Στο βωμό του όμως έχουν θυσιαστεί πολλά πράγματα διαχρονικά… για αυτό εστιάζουμε περισσότερο στη μουσική μας. Εξάλλου το image δεν θα έπρεπε να είναι διαφορετικό από την πραγματική εικόνα του μουσικού.
Ευελπιστούμε να αφήνουμε μια αίσθηση οικειότητας στους ακροατές μας, να τους δημιουργούμε την ανάγκη να σιγοτραγουδάνε τα κομμάτια μας και να ταυτίζονται.
Και σίγουρα να θέλουν να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε gig.

 

​6. Θα μας πείτε λίγα λόγια για το “Dark Grooves”? Τί αφορά, τί αντιπροσωπεύει?

Θελήσαμε να χτίσουμε μία ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και να παραλληλίσουμε τη μουσική μας, με μια προσωπική διαδρομή – ένα road trip, μία ενδοσκόπηση που συμβαίνει όταν οδηγείς μόνος/η για παράδειγμα.
Το tracklist οδηγεί προοδευτικά σε μια λύτρωση, όπως ακριβώς πράττει κ ο ήρωας πάνω στον οποίο στηρίχτηκε το όλο concept του artwork.
Στη διαδρομή συναντήσαμε και πολλά μπαρ.

7. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον και φυσικά τί να περιμένουμε ότι θα δούμε από εσάς στο liveτης παρουσίασής σας στη σκηνή του Ιλιον Plusστις 8 Φεβρουαρίου?

Στόχοι για το άμεσο μέλλον είναι τα φεστιβάλ του καλοκαιριού σε Αθήνα και Επαρχία.
Ναι, παρουσιάζουμε ζωντανά το ντεμπούτο μας “Dark Grooves” στο ΙΛΙΟΝ plus,κάτι που περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Παρέα μας θα είναι οι Mind Departure και οι Valerie’s Bones, μπάντες που εκτιμάμε πολύ γιατί υπηρετούν πιστά αυτό που κάνουνε.
Να περιμένετε ένταση, πάθος και Dark Grooves!

 

Μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά των Desert Monks, να ενημερώνεστε για τα live τους και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από τα παρακάτω links:

   


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

amigo.gr

Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.
Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned
Φιλικά,
amigo.gr & e-band.gr

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

Responses