Προφίλ

Όνομα / Επωνυμία

Within Progress

Νομός

Θεσσαλονίκης

Πόλη

Thessaloniki

Είδος Μουσικής

Progressive Rock, Alternative Rock, Progressive metal

Ρεπερτόριο

Πρωτότυπα

Αριθμός Μελών

5

Ιστοσελίδα

withinprogress.bandcamp.com

About

Οι Within Progress είναι ένα νέο πενταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε το 2017 και απαρτίζεται από τους Βαγγέλη Ηλιόπουλο (κιθάρα), Γιώργο Χαραλαμπίδη (μπάσο), Ευθύμη Παπαδόπουλο (φωνή), Πολύδωρο Δαρδόγιαννο (τύμπανα) και Τάσο Πλατανιώτη (πιάνο, κιθάρα).
Το συγκρότημα έκανε την επίσημη αρχή του με την κυκλοφορία του ΕΡ “Oceans of Time” τον Απρίλιο του 2018, ένας δίσκος που τους βοήθησε να εισαχθούν στην progressive/alternative σκηνή και να αναπτύξουν το δικό τους κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ήχος του ΕΡ κινείται σε επιρροές καθιερωμένων progressive καλλιτεχνών όπως οι Tool, Porcupine Tree και οι Tesseract με αρκετά έντονα τα ελληνικά/παραδοσιακά στοιχεία αλλά και ψήγματα ατμοσφαιρικής/post-rock μουσικής. Στα πλαίσια αυτού του δίσκου το σχήμα κυκλοφόρησε ένα music video και ένα lyric video τα οποία μπορείτε να τα παρακολουθήσετε παρακάτω:
Music video (“Divine Intervention”): https://youtu.be/qRW21ZAn7Es
Lyric video (“Oceans of Time”): https://youtu.be/cyABpQ_eImQ
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το ΕΡ “Oceans of Time” εδώ: https://youtu.be/RkDra-CKGpw
Το Δεκέμβριο του 2019 ακολούθησε η κυκλοφορία του single “Need More”, με το σχήμα να κατευθύνεται περισσότερο στον ήχο που θα ήθελε να εξερευνήσει στο μέλλον αναμιγνύοντας στοιχεία της prog με είδη όπως alternative, pop και ηλεκτρονική μουσική.
Μπορείτε να ακούσετε το “Need More” εδώ: https://youtu.be/scs8jrzobcY
Έχουν πραγματοποιήσει live εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα στο πλάι μεγάλων progressive σχημάτων της χώρας όπως οι Sunburst και οι Poem και έχουν δώσει συνεντεύξεις σε 2 μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης (Ράδιο Θεσσαλονίκη & 1055 Ροκ) πραγματοποιώντας μια μικρή ακουστική συναυλία του ΕΡ τους στο δεύτερο.
Live εμφάνιση από την Αθήνα: https://youtu.be/fUxembQ8eho
Οι επιρροές της μπάντας περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως οι Deftones, Muse και Korn όμως το συγκρότημα αντλεί ιδιαίτερα μεγάλη έμπνευση από αντιπροσώπους της μοντέρνας progressive/alternative σκηνής όπως οι Leprous, Karnivool, Nothing More, Sleep Token, VOLA και Soen. 
Τα μέλη των Within Progress ταυτίζονται με την έννοια της παροδικότητας, μια φιλοσοφική ιδέα που περιγράφει μια αδιάκοπη, συνεχώς αναπτυσσόμενη διαδικασία ή κατάσταση του νου. Οτιδήποτε σχετίζεται με το συγκρότημα ανακλάται πίσω σε αυτή την έννοια η οποία βρίσκει τα μέλη του υποστηρικτές της συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης ως τον κυρίαρχο στόχο της ανθρώπινης ζωής.
Ο πρωταρχικός στόχος και αφοσίωση του συγκροτήματος είναι να αντιπροσωπεύει αυτή την ιδέα μέσα από τη μουσική και τους στίχους τους.
-Growth Inspires-

Άμεση Ζήτηση Μουσικών

Ναι

Within Progress

Avatar

@tasosplat

τελευταία ενέργεια πριν από 4 εβδομάδες, 1 μέρα