Προφίλ

Όνομα / Επωνυμία

KARTEΛ

Νομός

Αττικής

Πόλη

ΑΘΗΝΑ

Είδος Μουσικής

Rock, Hard Rock, Progressive Rock, Heavy Metal, Symphonic Metal, Progressive metal, Ελληνικό Ροκ, Έντεχνα

Ρεπερτόριο

Πρωτότυπα

Αριθμός Μελών

4

Ιστοσελίδα

http://www.facebook.com/KartelBandGreece

About

Οι KARTEΛ είναι ένα Progressive Rock/Metal συγκρότημα από την Αθήνα.
Ξεκίνησαν ως μπάντα διασκευών την περίοδο 2014-15 και το σχήμα έκανε διάφορες εμφανίσεις σε γνωστές Live σκηνές της Αθήνας.
Στις αρχές του 2016 το συγκρότημα πήρε την τελική του μορφή, με το Βασίλη Χατζηανδρέου (drums), Μάνο Σιδέρη (μπάσο), Γιάννη Σταθάκη (πλήκτρα) και Μιχάλη Φεργαδιώτη (φωνητικά και ηλεκτρική κιθάρα).
Το 2017 ξεκίνησε η διαδικασία των ηχογραφήσεων, η οποία έφτασε στο στάδιο της προπαραγωγής στα μέσα του 2019.
Η συνέχεια του «ταξιδιού» βρίσκει το γκρουπ να συνεργάζεται με τον Έκτορα Τσολάκη, γνωστό ως hector.d, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι στις διαδικασίες της παραγωγής, μίξης και mastering.
Το concept άλμπουμ έχει τον τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και κυκλοφόρησε στις 27 Απριλίου 2020.
Το ύφος της μουσικής των KARTEΛ διαθέτει συγκεκριμένα βασικά χαρακτηριστικά, όπως ελληνικό στίχο, συνδυασμένο με καθαρά Ροκ φωνητικά, βαριές Ροκ/Μέταλ κιθάρες και μπασογραμμές, έντονα ρυθμικά μέρη στα ντραμς και πλούσια ορχηστρικά-συμφωνικά στοιχεία.
Πέρα από τα παραπάνω όμως, τα μέλη της μπάντας αισθάνονται ελεύθερα να παίξουν και να συνθέσουν οποιοδήποτε μουσικό είδος διεγείρει την φαντασία τους, εμποτίζοντάς το με τον οίστρο τους και τα βασικά τους στοιχεία, μέσα από τα δικά τους φίλτρα, για να φτιάξουν τραγούδια που δημιουργούν εικόνες εκτός από μουσική, πιστεύοντας έτσι ότι αγγίζουν τα όρια του μιούζικαλ.

KARTEΛ

Εικόνα προφίλ του/της KARTEΛ

@kartel

τελευταία ενέργεια πριν από 2 μήνες