Προφίλ

Όνομα / Επωνυμία

ATHENS LOUNGE ORCHESTRA

Νομός

Αττικής

Πόλη

ΑΘΗΝΑ

Είδος Μουσικής

Jazz, Blues, Soul, Swing, Latin, Disco, Άλλο (Επικοινωνήστε)

Ρεπερτόριο

Ελληνικό, Ξένο, Διασκευές

Αριθμός Μελών

7

Ιστοσελίδα

http://www.athensloungeorchestra.com

About

Η Athens Lounge Orchestra, χαμένη στο χρόνο απ’τη δεκαετία του ’60 προσγειώθηκε τελικά με τη χρονομηχανή της στην Αθήνα το χειμώνα του 2015 έχοντας ως αποστολή να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στα μουσικά δρώμενα της ελληνικής σκηνής: Το κοσμοπολίτικο easy listenining, η εξωτική latin jazz, και η lounge ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60!

Η Athens Lounge Orchestra πετάει από τα mambo του Perez Prado και τα chacha του Xavier Cugat στις μποσσανόβες του Jobim, στις σάμπες του Sergio Mendes και στις αεράτες συνθέσεις του Henry Mancini και του Burt Bacharach, βάζοντας λίγη τζεϊμσμποντική ατμόσφαιρα από Shirley Bassey αλλά και κάμποση από την τρέλλα του κλασσικού Esquivel και του σύγχρονου Senor Coconut! Δεν αγνοεί την Ελλάδα του Χατζιδάκι, του Λαβράνου, του Πλέσσα και του Μουζάκη, την κλάση των Pink Martini, πατάει με το ένα πόδι στην exotica τεχνοτροπία του Martin Denny και του Les Baxter και με το άλλο χορεύει με τη groovy jazz του Mel Torme και τα shake της Brigitte Bardot!

Στην Athens Lounge Orchestra αρέσουν τα εξωτικά κοκτέιλς, τα πάρτυ σε κήπους με πισίνα, η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και το προσεγμένο ντύσιμο, τα ταξίδια, το καλό φαγητό, η γαλλική κι η ιταλική ριβιέρα, τα illustrations του Shag, o χορός αλλά και το chillout, οι ιστορικές συλλογές “ULTRA-LOUNGE”, οι ταινίες με soundtrack του Lalo Schiffrin και του Nino Rota, και βέβαια οι ελληνικές ορχήστρες των ταινιών του ‘50 και του ’60!

Η Athens Lounge Orchestra ήρθε για να μείνει, με μοναδικό σκοπό να ταξιδέψει το κοινό με τη χρονομηχανή της και να διαδώσει τη σημασία της λέξης “feelgood”!

Η Αthens Lounge Orchestra απαρτίζεται από ένα σύνολο έμπειρων και μπριόζων μουσικών του είδους με θητεία σε jazz (και όχι μόνο) μπάντες όπως οι Dr.Vodkatini, οι Calu Cacu, οι Sax’s, οι Sun Electric Dopperman, οι Groove Elation Project, η Love Affair Big Band, οι Jazzmatazz, η μπάντα του Γιώργου Κοντραφούρη κλπ, με πληθώρα εμφανίσεων στο ενεργητικό τους, εντός και εκτός Ελλάδας. Συγκεκριμένα αποτελείται από τους:

Μαρία Βασιλοπούλου – φωνή

Χρίστος Τσαμαρδάς – κιθάρα, φωνητικά, κρουστά

Χρήστος Τζώρτζης – κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο

Χρήστος Ανδριανός – τύμπανα

Γιώργος Μουτάφης – πλήκτρα

Χρυσή Καλοτεράκη – τρομπέτα

Κώστας Κρανιδιώτης – τενόρο σαξόφωνο

ATHENS LOUNGE ORCHESTRA

Εικόνα προφίλ του/της ATHENS LOUNGE ORCHESTRA

@jumerang

τελευταία ενέργεια πριν από 3 έτη, 1 μήνας