Προφίλ

Όνομα / Επωνυμία

Michalis Chatzianastassiou

Φύλο

Άνδρας

Νομός

Θεσσαλονίκης

Πόλη

Θεσσαλονίκη

Ιδιότητα

Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Διεύθυνση Ορχήστρας

Ημερομηνία Γέννησης

26/12/1972

Μουσικά Όργανα

Κιθάρα Ηλεκτρική (Lead), Κιθάρα Ηλεκτρική (Rhythm), Κιθάρα Ακουστική, Κιθάρα Κλασική, Πιάνο, Keyboards

Είδος Μουσικής

Jazz, Blues, Blues Rock, Classic Rock, Progressive Rock, Rock n’ Roll, Country, Soul, Swing, Fusion, Latin, Flamenco, Κλασσικη

About

Βιογραφικό σημείωμα Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ. Πτυχιούχος Αρμονίας και ενορχήστρωσης – Οργανογνωσιας. Διπλωματούχος σολίστ κιθάρας του Εθνικού ωδείου Αθηνών, με βαθμό: Άριστα παμψηφεί, έπαινο και ειδική διάκριση Α’ Βραβείο ερμηνείας. Απόφοιτος μεταπτυχιακών κιθάρας και μουσικολογίας, από την Ανώτερη Μουσική Ακαδημία (Oscar Espla) του Alicante, Spain.
ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. 1989. Α’ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο Ερμηνείας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας της Χ.Ο.Ν. Αθηνων.1991. Β’ Βραβείο και έπαινος ερμηνείας στον παγκόσμιο διαγωνισμό κιθάρας της Valencia της Ισπανιας.1992. Α’ Βραβείο, έπαινος κ ειδική διάκριση ερμηνείας στο διπλωματικό του πρόγραμμα, Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.1. Έχει συνθέσει μουσική για τηλεόραση (ΕΡΑ, ΝΕΤ και ΕΤ3) κιν/φο και το Θέατρο και έχει συνεργαστεί με επώνυμους σκηνοθέτες και Θιάσους όπως : Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, Θέατρο Τέχνης (Κάρολος Κουν), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Ελεύθερο Θέατρο Θες/νικης κ.α.2. Έχει αναλάβει την μουσική σύνθεση συμφωνικών έργων κατά παραγγελία του ΥΠ.ΠΟ. Από το 1998 ο μουσικός εκδοτικός οίκος Μαυρομουστακης, ανέλαβε την αποκλειστική έκδοση των έργων και βιβλίων και συγγραμμάτων του (μέθοδοι εκμάθησης κιθάρας κ.α) 3. Έργα του έχουν παιχτεί κατά το παρελθόν από την Κ.Ο.Α., Φ.Ο.Θ. και άλλα ορχηστρικά μουσικά σύνολα σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία. 4. Έχει 4 δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό του με έργα για κιθάρα και ορχήστρα, σε έργα δικά του και άλλων συνθετών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Από το 2003 έως και σήμερα, εχει διατελέσει καλ/κος Δντης και μαέστρος στα παρακάτω:
1. Φεστιβάλ Ελληνικού Σύγχρονου Τραγουδιού Θες/νικης ( 2004-2009)
2. Jazz Φεστιβάλ Αθηνών (2007-2008)
3. Δισκογραφικές εταιρείες όπως την D.M.C. και M.P.I. Records και από το 2010 ανέλαβε Δ/ντης παραγωγής της Melon music Αθηνών.
4. Υπευθ. Καθηγητής σπουδών του τμήματος performing singers της Ανώτερης Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης Α. Βουτσινά Θες/νικης ( 2009-2010)
5. Υπευθ. Καθηγητής κιθάρας στα ωδεία: Μ.Ω.Θ., Σ.Ω.Θ., Β.Ω.Θ. (1998-2007)
6. Δ/ντης Μουσικών Σπουδών της Α’ Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού Θεσ/νικης ( 19 – 31 Αυγούστου 2013 )
7. Από το 2009 ως και σήμερα διατελεί Υπευθ. Καθηγητής σπουδών τμημάτων κιθάρας του Ω.Β.Ε. και της Πρότυπης Ακαδημίας Jazz & Modern music Thessalonikis. Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοσυνθετών και από το 2011 το βιογραφικό του εντάχθηκε στο Λεξικό της Νεώτερης Ελληνικής Μουσικής Ιστορίας του Μουσικολόγου καθηγητή και ερευνητή Τ. Καλογεροπουλου. (βλεπε, Μιχάλης Χατζηαναστασίου Α. Musipedia).
8. Από το 1987 ως και σήμερα, δίνει ρεσιτάλ και κονσέρτα σε Ελλάδα κ εξωτερικό, καθώς και διαλέξεις και σεμινάρια στα μεγαλύτερα μουσικά ιδρύματα της χώρας μας.
Κατέχει επίσης την θέση του Καλλιτεχνικού Δ/ντη Ορχήστρας – Μαέστρου της Συμφωνικής Jazz Ορχήστρας Βορείου Ελλάδος της οποίας υπήρξε και Ιδρυτής και απο τον Φεβρουάριο του 2014 διατελεί Καλλιτεχνικός Δ/ντης της Πολιτείας Πολιτισμού και της Ακαδημίας Πολιτισμού Θεσ/νικης.
9. Από τον Σεπτ. του 2014 διατελεί Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μουσικής Ακαδημίας Β. Ελλάδος ( Modern Music Foundation) το πρόγραμμα σπουδών της οποίας είναι Πρότυπο και απορρέει απο την 7χρονη μελέτη και διατριβή του Καθηγητή Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, με θέμα: «Η λειτουργικότητα της Εκπαίδευσης».
10. Ως Αρχιμουσικός και Μαέστρος έχει διευθύνει:
Φιλαρμονικές ορχήστρες, ορχηστρικά σύνολα δωματίου, Σύγχρονα μικτά μουσικά σύνολα, Χορωδίες, την Μικτή Συμφωνική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος σε έργα Rossini, Wagner, Puccini, Verdi, Bizet, Ponchielli κ.α. και την Συμφωνική Ορχήστρα Jazz της οποίας αποτελεί παραλληλα Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός της Διευθυντής.
11. Τον Ιανουάριο του 2018, το Συμφωνικό του ποίημα με τίτλο «Emptiness – The soundtrack» κατακτά την 4η θέση ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Eye of the year» του film Museum of Amsterdam.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ 1) …Ο Μιχ. Χ¨ Αναστασίου με το έργο του, τιμάει τόσο τον χώρο του όσο και την χώρα του. (ΟΡΑΜΑ-Καλ/χνικη εφημερίδα θεσνικης) 2) …το παιδί αυτό ειχε την τύχη να γεννηθεί μουσικός… (Μιμης Πλεσσας) 3) … Ένας εξαιρετικά χαρισματικός Καλλιτέχνης. Είμαστε περήφανοι που είναι Ελληνας. ( Volcano times magazine) 4) … Ενας μαέστρος ειδικού βάρους, ένας διεθνής Έλληνας που τιμά την χώρα του. ( Thessaloniki City guide) … 5) Κορυφαίος σολίστ, ανατρεπτικός μαέστρος. ( City Culture).
6) …μέχρι στιγμής είχαμε τους Giuliani, Sor, Mozart, Paganini, από σήμερα εχουμε και τον Μιχάλη Χ΄΄Αναστασίου. (Carlos Bonell- Soloist, Καθηγητής κιθάρας της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου).

Michalis Chatzianastassiou

Εικόνα προφίλ του/της Michalis Chatzianastassiou

@hmihalis

τελευταία ενέργεια πριν από 2 έτη, 10 μήνες