Προφίλ

Όνομα / Επωνυμία

EnTrata

Νομός

Θεσσαλονίκης

Πόλη

Θεσσαλονίκη

Είδος Μουσικής

Νησιώτικα, Παραδοσιακά, Άλλο (Επικοινωνήστε)

Ρεπερτόριο

Ελληνικό, Ξένο, Διασκευές, Πρωτότυπα

Αριθμός Μελών

4

Ιστοσελίδα

http://www.facebook.com/entrata.ensemble/?eid=ARC8gzL_VL3qj7v3_FvmmbgSWwPQJP8aRYhevnmyODgbtHsD53yyjKXKaGDoOvrEoU5aulIs-QFt7WCM

About

Οι ΕνΤράτα (EnTrata) είναι ένα σχήμα παραδοσιακής μουσικής που συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2017 και έχουν ως έδρα την Θεσσαλονίκη. Η αγάπη για την νησιωτική παράδοση έφερε κοντά τέσσερις νέους, οι οποίοι ανακάλυψαν το κοινό τους ενδιαφέρον για την μελέτη και προβολή τραγουδιών και σκοπών από τη Νησιωτική Ελλάδα και την περιοχή της Μ.Ασιας. Στόχος τους είναι να αναμετρηθούν με την πρόκληση της αυθεντικής αναπαραγωγής και εκτέλεσης των τραγουδιών, αλλά και να προσεγγίσουν, με τη δική τους οπτική, και να διασκευάσουν νεότερα κομμάτια και συνθέσεις.

Με όνομα εμπνευσμένο από το παραδοσιακό καΐκι, την τράτα, η μουσική τους διαδρομή ξεκινάει από την μουσική παράδοση των Κυκλαδίτικων νησιών, των νησιών του βόρειοανατολικου Αιγαίου και Ιονίου, των Δωδεκανήσων και φτάνει ως την Μ.Ασία και την Κωνσταντινούπολη. Οι ΕνΤράτα- Μιχάλης Αναστασίου (λαούτο-φωνή), Μελίνα Μπιτζίδου (σαντούρι-φωνή), Χρήστος Δανάς (βιολί-φωνή) και Νίκος Βαρελάς (κρουστά-φωνή)- συμμετέχουν ενεργά σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε δρώμενα της πόλης καθώς μετρούν και πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

EnTrata

Εικόνα προφίλ του/της EnTrata

@entrata

τελευταία ενέργεια πριν από 2 μήνες, 1 εβδομάδα