Black Soul Choir

Συνέντευξη Black Soul Choir

Η μεγαλύτερη έμπνευση πηγάζει από τις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης προσωπικότητας. Όταν είσαι ικανός να βυθιστείς σε αυτή την άβυσσο μόνο πιο δημιουργικός θα βγεις από μέσα της. Επηρεασμένοι στιχουργικά από την κυνική ευφυία του Τσαρλς Μπουκόφσκι και την ειλικρινή εξομολογητική διάθεση  της Σύλβια Πλαθ, οι Black Soul Choir αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στο μουσικό στερέωμα και σας προσκαλούμε να τους γνωρίσετε καλύτερα.

1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Black Soul Choir; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία

Κατ’ αρχάς, σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία.
Η ιστορία μας ξεκινάει στην Θεσσαλονίκη, στα τέλη του 2014, όταν, με εξαίρεση την θέση του μπάσου, σχηματίστηκε ο βασικός μας κορμός. Ξεκινήσαμε σχεδόν άμεσα να γράφουμε το δικό μας υλικό και οι αρχικές διασκευές σε τραγούδια άλλων πήγαιναν σιγά σιγά στην άκρη. Σκοπός μας από την αρχή ήταν να δημιουργήσουμε την δική μας μουσική, να βρούμε τον δικό μας ήχο.

 

2. Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα σας;

Το όνομά μας είναι από ένα τραγούδι των 16 Horsepower. Μιλάει για την σκοτεινή-«κακή» πλευρά που ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του.

3. Tι σας οδήγησε στη μουσική και τι σας κρατάει ακόμη σ’ αυτή;

Νομίζω η ίδια η μουσική. Και μας οδήγησε, και μας κρατάει ακόμα κοντά της. Όλοι μας ακούγαμε και ασχοληθήκαμε με τη μουσική από μικροί. Όλα αυτά τα ερεθίσματα, οι εικόνες, οι σκέψεις ή οι προβληματισμοί του καθενός μας, κάπου έπρεπε να βγουν. Και τί καλύτερο από το να αποτυπωθούν σε μια μελωδία ή σε ένα τετράστιχο.

 

4. Δημιουργικά, έχετε επηρεαστεί από άλλους καλλιτέχνες;

Ένα από τα πολύ καλά στοιχεία που υπάρχουν στο συγκρότημα, θεωρούμε, είναι ότι ακούμε τελείως διαφορετικά πράγματα, έχουμε διαφορετικές επιρροές, όσον αφορά μουσικές άλλων. Πάντα όμως υπάρχουν μικρά, κοινά σε όλους, σημεία αναφοράς, όπως οι Tool, οι Godspeed You! Black Emperor, οι A Perfect Circle και άλλοι.
Στιχουργικά, τώρα, έχουμε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από διηγήματα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, από ποιήματα του Τσαρλς Μπουκόβσκι και της Σύλβια Πλαθ, καθώς και από προσωπικά βιώματα, σκέψεις, ή ακόμα και από καθημερινούς ανθρώπους δίπλα μας.

 

5. Ποιες είναι οι δουλειές που έχετε κυκλοφορήσει έως τώρα;

Μέχρι τώρα έχουμε κυκλοφορήσει ένα αρχικό demo με εννιά τραγούδια, πίσω στο 2015.

6. Από όταν ξεκινήσατε μέχρι τώρα έχετε αλλάξει / ωριμάσει και αν ναι σε ποιους τομείς;

Εννοείται! Γενικά, όσο περνάει ο καιρός, εξελίσσεσαι, ωριμάζεις, αποκτάς μια διαφορετική προσέγγιση σχεδόν για το οτιδήποτε. Και αυτός είναι και ο στόχος. Δεν θα μπορούσε αυτό, φυσικά, να διαφέρει και στην μουσική μας. Από τα αρχικά τραγούδια μας, ο ήχος έχει εξελιχθεί πολύ, η μουσική μας έχει γίνει πιο πολύπολοκη, το ύφος μας πιο ξεκάθαρο. Όπως επίσης, και στιχουργικά. Τα αρχικά μας ¨μουρμουρητά¨ αποκτούν σιγά σιγά την δική τους, σταθερή και πιο καθάρια φωνή.

 

7. Τι γνώμη έχεις για την ελληνική μουσική σκηνή σήμερα;

Με μικρές, λαμπερές, εξαιρέσεις, όλη η ιστορία με την σημερινή μουσική σκηνή της χώρας μας είναι σχεδόν λυπηρή. Απο δεξιά κι αριστερά, ακούς τα ίδια, χιλιοειπωμένα, πράγματα, χωρίς την παραμικρή διάθεση για εξέλιξη, δημιουργία. Εύπεπτα τραγούδια, στίχοι χωρίς να έχουν κάτι να πουν, απευθυνόμενοι σε ένα κοινό που έχει μάθει να ακούει αφιλτράριστα ό,τι του πλασάρουν οι εταιρείες, οι διάφοροι μάνατζερ και γενικά «ότι ακούει ο πολύς ο κόσμος». Για να μην παρεξηγηθούμε, μιλάμε για την πλειοψηφία, όχι για όλους. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα άτομα με διάθεση και όρεξη, να ψαχτούν, να μάθουν, να ακούσουν και να δημιουργήσουν δική τους άποψη, χωρίς παρωπίδες.

 

8. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον, τι να περιμένουμε από τους Black Soul Choir; (δισκογραφία/εμφανίσεις)

Βρισκόμαστε σε διαδικασίες ηχογράφησης του πρώτου μας, επίσημου, full length δίσκου, καθώς υπάρχει πολύ, ακυκλοφόρητο υλικό, πιο ξεκάθαρου ύφους, όπως είπαμε και πιο πάνω.
Συναυλιακά, θα εμφανιστούμε την σκηνή του Silver Dollar, στην Θεσσαλονίκη, για το τελευταίο live του 2018, στις 23 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά των Black Soul Choir και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από τα παρακάτω links:


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

amigo.gr

Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.
Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned
Φιλικά,
amigo.gr & e-band.gr

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Grandmaster Cockroach

Grandmaster Cockroach – Συνέντευξη Πείτε μας λίγα λόγια για τους Grandmaster Cockroach; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία . Είχαμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν (2007) στους…

Responses