KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn

Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν πρώτα για προσωπική τους ευχαρίστηση, αργεί να αναγνωριστεί. Τα δύσβατα μονοπάτια είναι για λίγους και γι αυτό μας αρέσουν.

Πιστεύουμε στα δυο αυτά παιδιά και σας προσκαλούμε να τους γνωρίσετε μέσα από αυτή την ειλικρινή κι ενθουσιώδη συνέντευξη που μας χάρισαν.

​1. Πείτε μας δυο λόγια για σας. Εκτός μουσικής. Ποιοι είναι ο Αντώνης και ο Κωνσταντίνος;

Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την φιλοξενία στην ιστοσελίδα σας! Πραγματικά ευχόμαστε κάθε επιτυχία!Ο Αντώνης μόνιμος κάτοικος Κορινθίας με πάθος για την μουσική, τον κινηματογράφο, το μπάσκετ και φυσικά το καλό φαγητό!
Ο Κωνσταντίνος μένει μόνιμα στην Αθήνα όπου εργάζεται, παίζει μουσική, διαβάζει κόμιξ και φυσικά λατρεύει το καλό φαγητό, ενώ επισκέπτεται τακτικά και την Κόρινθο.

 

​2. Ποια είναι η ιστορία των KonAn; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία;

Η ιστορία των KonAn έχει αρκετό ενδιαφέρον.Με τον Kon (Κωνσταντίνος Σταύρου a.k.a. Babryzze) γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου πριν 4-5 χρόνια. Δύο τυπάκια από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.
Με τον καιρό στις παρέες μας ανακαλύψαμε τον κοινό μας έρωτα για την μουσική. Ταυτόχρονα είδαμε πως υπάρχει και η απαραίτητη χημεία τόσο σε χιούμορ όσο και σε αντίληψη και συνεννόηση.
Κρίναμε λοιπόν πως θα ήταν καλό να δοκιμάσουμε κάποιο collaboration να δούμε τι θα καταφέρουμε. Τί συμβαίνει λοιπόν όταν ένας μεταλλάς συνεργάζεται με έναν houseάκια? KonAn. Τα υπόλοιπα, είναι μια ωραία bro ιστορία!

 

​3. Ξεφεύγετε από την πεπατημένη και δημιουργείτε ένα δικό σας ήχο. Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτό το νέο είδος και πόσο έτοιμο θεωρείτε το ελληνικό κοινό να δεχθεί νέα ακούσματα; (Έχοντας υπόψιν ότι η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού έχει εύπεπτα ποπ-λαϊκά ακούσματα και ότι η εναλλακτική σκηνή στην Ελλάδα είναι περιορισμένη)

Τιμή μας καταρχάς που θεωρείτε ότι έχουμε ένα δικό μας ήχο! Αρχικά, το project ξεκίνησε σε disco πλαίσια, ωστόσο με τον καιρό δοκιμάσαμε κι άλλα στυλ. Αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο για να ονομάσουμε το φάσμα που έχουμε ως ώρας δοκιμάσει τις δυνάμεις μας, μάλλον pop θα λέγαμε την “ομπρέλα”.

Σαφώς βέβαια και δεν ταυτιζόμαστε με την pop του ραδιοφώνου και της πίστας. Ναι μεν το τελικό αποτέλεσμα είναι κεφάτο κι ανάλαφρο σαν ήχος τις περισσότερες φορές, ωστόσο μας χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό κι ο χαβαλές, κάτι το οποίο μάλλον δεν πολυκολλάει με τον στυλιζαρισμένο πόνο που κυριαρχεί μαζικά. Ωστόσο, ίσως αυτό ακριβώς να είναι κι αυτό που λείπει από τη σύγχρονη pop.

Τώρα, όσον αφορά το μέσο ελληνικό κοινό, που έχει διαμορφώσει ένα γούστο βάσει του ραδιοφώνου και της ίδιας επαναλαμβανόμενης playlist, το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση σε κάτι καινούριο είναι κάτι δύσκολο να απαντηθεί. Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Έχει ιδιαίτερα στάνταρ ο μέσος Έλλην ακροατής!

4. Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;

Εγώ (Αντώνης Πατιτάκης a.k.a. E.M.E.) λάτρης της house κυρίως μουσικής αλλά και άφθονου 70’s 80’s είχα ήδη 15 χρόνια που ασχολιόμουν ερασιτεχνικά με την μουσική παραγωγή. Αυτοδίδακτος με πολύ λίγες και βασικές γνώσεις μουσικής.

 

Στα προσωπικά μου projects πειραματιζόμουν με πολλά ηλεκτρονικά genres όπως house, drum & bass, hip-hop, moombahton και άλλες πιο lounge δουλειές καθώς και κάποια χιουμοριστικά projects σε ελληνικούς ρυθμούς και στίχους. Παρότι έχω πάνω από 200 tracks γραμμένα αρκετά λίγο υλικό έχω δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Ο Κωνσταντίνος από την άλλη έχει πιο “σκληρά” ακούσματα ενώ διαθέτει εμπειρία μέσα από συμμετοχές σε αρκετά συγκροτήματα και μουσικά project σε ρόλους κιθαρίστα, τραγουδιστή και μπασίστα, καλύπτοντας διάφορα στυλ της ευρύτερης ροκ και μέταλ σκηνής.

5. Δημιουργικά, έχετε επηρεαστεί από άλλους καλλιτέχνες;

Φυσικά και υπάρχουν επιρροές! Άλλοτε είναι προφανείς, James Brown, Barry White, Kool & the Gang, Michael Jackson, άλλοτε είναι πιο υπόγειες, όπως για παράδειγμα κάποιες κιθάρες που έχουν ένα Brian May στήσιμο.
Ο καθένας μας ξεχωριστά έχει τις δικές του επιρροές κι είναι πάρα πολλές! Άμα τις βάλεις μαζί στο ίδιο τσουκάλι όμως, γίνεται ένα ομοιόμορφο μίγμα.

​6. Πόσο εύκολο θεωρείτε ότι είναι να βιοπορίζεται ένας μουσικός ή ερμηνευτής αποκλειστικά από την μουσική στην Ελλάδα σήμερα; Και μάλιστα σε ένα είδος που δεν έχει ευρεία βάση θαυμαστών στη χώρα μας.

Κακά τα ψέματα, για να ζήσεις αποκλειστικά μέσα από τη μουσική, ή session μουσικός θα πρέπει να είσαι, ή δάσκαλος μουσικής. Πάντα υπάρχει η λύση της κομπανίας σε τσιπουράδικα ή ένα ευέλικτο σχήμα διασκευών, αλλά μιλώντας για καλλιτέχνες που δημιουργούν δικιά τους μουσική, είναι πάρα πολύ δύσκολο κανείς να μπορεί να καλύψει όλα του τα έξοδα μέσα από την τέχνη του.
Ο Κωνσταντίνος, που έχει παίξει τόσο σε συγκροτήματα όσο και με ακουστικά σχήματα, έχει πολλές ιστορίες να πει σχετικά με τη συμπεριφορά των μαγαζιών ή ακόμα και των εταιρειών.

Όταν έχεις ένα μαγαζάτορα που δεν δέχεται να σε πληρώσει για το χρόνο που έπαιξες μουσική στο μαγαζί του, έστω και σαν μια ελάχιστη αποζημίωση για τον κόσμο που του έφερες, ή promoters που ζητούν υπέρογκα ποσά για να σου κάνουν μια πάρα πολύ μικρή προώθηση, καταλαβαίνεις ότι ο ισολογισμός δεν ισοσκελίζεται και πάντα τα έξοδα θα είναι παραπάνω από τα έσοδα.
Εκτός κι αν έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες και μέσα για να βγεις παραέξω, που κι αυτά προϋποθέτουν ένα αξιόλογο budget για να μπορείς να λάβεις τις υπηρεσίες τους.

 

​7. Τα μουσικά τηλεοπτικά shows έχουν διαδοθεί και αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύετε ότι βοηθούν τους καλλιτέχνες να εξελιχθούν; Θα συμμετείχατε σε ένα τέτοιο show;

Έχουμε δει καλλιτέχνες να βγαίνουν από τέτοια shows και να μένουν στο προσκήνιο για καιρό κι έχουμε δει και καλλιτέχνες να χάνονται μετά από κάνα χρόνο. Δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να προβληθεί ή και να προβάλει το συγκρότημά του ίσως μέσα από ένα τέτοιο θέαμα.
Το ζήτημα είναι πως θα το διαχειριστεί στην πορεία. Όσον αφορά εμάς ως KonAn και κάποια πιθανότητα συμμετοχής σε τέτοιου είδους show και διαγωνισμούς, δεν το βλέπουμε ιδιαίτερο πιθανό. Εξάλλου προηγείται το Ρουκ Ζουκ!

8. Μέσα από τα social media, έχει πλέον ο καθένας την δυνατότητα να παρουσιάσει και διαδώσει τη δουλειά του πολύ πιο εύκολα απ’ ότι στο παρελθόν. Αυτή η ανεξέλεγκτη πολυφωνία βοηθάει τελικά τους νέους δημιουργούς ή ανακατεύονται όλα σε μια “σούπα” άπειρων πληροφοριών;

Όπως το δει κανείς. Μερικοί καταφέρνουν να περάσουν σε ένα μεγάλο κοινό και να έχουν σταθερή παρακολούθηση κι άλλοι απλώς γίνονται ενοχλητικοί spammers. Έχει να κάνει με την προσέγγιση που ακολουθεί κανείς στο μέσον.
Επειδή όμως εμείς ανήκουμε σε μια γενιά που πρόλαβε και τα άλμπουμς και τα δισκάδικα, παρατηρούμε ότι μέσα από την υπερπροσφορά και την εύκολη πρόσβαση είναι πιο δύσκολο να δεθεί κάποιος με τις μουσικές που θα παρακολουθήσει.

 

Κάτι ακόμη που βλέπουμε είναι ότι και το άλμπουμ σαν έννοια έχει γίνει κάτι πολύ αδύναμο. Πλέον ακούς 1, 2, 3 αξιόλογα τραγούδια που θα σου μείνουν κι όταν σταματήσει να παίζει ο δίσκος και άλλα 7,8, 9 fillers. Γι’αυτό παίζει πολύ κιόλας το format του digital single.
Είναι γεγονός πάντως πως χωρίς το απαραίτητο promotion όσο καλή κι αν είναι η δουλειά σου είναι καταδικασμένη. Οπότε καλό είναι να την προωθεί όπως νομίζει ο καθένας καλύτερα.

9. Ποιες είναι οι δουλειές που έχετε κυκλοφορήσει έως τώρα;

Αρχικά να πούμε ότι όλη μας η παραγωγική διαδικασία (ηχογράφηση, προγραμματισμός, μίξη, mastering) γίνεται σε 2 χώρους. Στα δωμάτια μας με προσωπικό εξοπλισμό μόνο. Ασχολούμαστε κυρίως με original μουσική.

Το πρώτο μας project το κυκλοφορήσαμε στις 20/5/17. Τότε το δημοσιεύσαμε ως E.M.E. feat Babryzze και λέγεται Χρονομηχανή. Το 1ο πνευματικό μας παιδί ήταν disco! Το 2ο project μας ενάμιση μήνα μετά, disco κι αυτό υπό το ίδιο alias. Αφού μείναμε και οι δύο ευχαριστημένοι από τα projects αυτά είπαμε να το επισημοποιήσουμε και μετά από σύντομο brainstorming για το νέο alias γεννήθηκαν οι KonAn από τα αρχικά των ονομάτων μας.

Τα πρώτα μας τραγούδια κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα του soundcloud και σταδιακά μεταφερθήκαμε στο youtube.Μέχρι ώρας έχουμε δουλέψει σε πολλά και διάφορα genres όπως: disco, italo disco, funk, soul, pop, hip hop, rock, reggae, rave αλλά και Χριστουγεννιάτικα και αποκριάτικα projects. Πρόσφατα δε κυκλοφορήσαμε και την πρώτη μας μπαλάντα.

Οι δουλειές μας μέχρι ώρας είναι εντελώς ερασιτεχνικές κι αν ευδοκιμήσουν οι συνθήκες θα θέλαμε να κυνηγήσουμε κάτι παραπάνω. Μόλις συμπληρώσαμε τα 17 πρώτα μας τραγούδια βαφτίσαμε το πρώτο μας ερασιτεχνικό LP Phenomenon και κάναμε ένα πρόχειρο διαγωνισμό στην σελίδα μας στο FB όπου και μοιράσαμε 5 cds στους φίλους μας.

 

​ 10. Στο προφίλ σας στο e-band.gr, έχετε δηλώσει ότι είστε ανοιχτοί σε συνεργασίες. Έχετε περιορισμούς στο είδος μουσικής που μπορεί να προκύψει μέσα από μια συνεργασία, και πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας;

Παρότι τον κύριο όγκο των project μας τον κάνουμε μόνοι μας τόσο σε σύνθεση όσο και στιχουργική πάντα ψαχνόμαστε για συνεργασίες! Κατά καιρούς λοιπόν έχουμε συνεργαστεί με φίλους τόσο σε στίχους, φωνητικά, και οργανοπαιξία. Αυτή η αναζήτηση ήταν και ο κύριος λόγος που κάναμε το άνοιγμα μας στο eband.gr και σε εσάς.

Συνήθως το μουσικό πλαίσιο που θα κινηθούμε το καθορίζουμε εμείς, μέσα από τις συνθέσεις που προκύπτουν, οπότε λίγο-πολύ καθορίζουμε κάπως το πλαίσιο της συνεργασίας. Ωστόσο, αν κάποια πρόταση ξεφύγει εκτός αυτών των πλαισίων και μας αρέσει σαν άκουσμα ή στίχος ή ιδέα, δε θα την απορρίψουμε ασυζητητί!

Γενικά, θα λέγαμε πως το ύφος μας κινείται στα ευρύτερα όρια της pop, οπότε μάλλον δύσκολα θα δουλεύαμε σε death metal ύφος για παράδειγμα, αλλά θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα μουσικό χαλί ή χώρο να ρίξει μερικές ρίμες σε κάποιον που ασχολείται με το hip-hop.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσα από τους λογαριασμούς μας στα social media στα links στο τέλος της συνέντευξης.

​11. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον, τι να περιμένουμε από τους ΚonAn;

Γενικά έχουμε θέσει έναν άτυπο στόχο, να κυκλοφορούμε ένα τραγούδι κάθε 2η εβδομάδα και μέχρι τώρα το τηρούμε! Μετράμε ήδη σε ένα διάστημα 17 μηνών 29 original τραγούδια κι ένα cover.Καθώς λειτουργούμε σε studio φάση, το να βγούμε επί σκηνής θα είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, κάποια βίντεο κλιπ είναι ένας πιο εφικτός στόχος, εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες.

amigo.gr : Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και δύναμη να συνεχίζετε αυτό που αγαπάτε!

Μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά των KonAn και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από τα παρακάτω links:


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

amigo.gr

Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.
Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned
Φιλικά,
amigo.gr & e-band.gr

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Marios Politis

Μάριε Καλησπέρα, Καλώς ήρθες στο E-Band! Νέο album λοιπόν & μάλιστα όχι απλά νέο, αλλά και το πρώτο σου! This is my Story ο τίτλος…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

Night Resident

  Night Resident – Συγκρότημα – Συνέντευξη   1 Πολλές καλησπέρες! Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε οπότε θα μου συγχωρήσετε και κάποιες πιο… στερεοτυπικές…

Responses