Μιχάλης Χατζηαναστασίου

Τι να πεις για να προλογήσεις τον Μιχάλη Χατζηαναστασίου; Το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Πριν από αυτό, μπορείτε να καταλάβετε πολλά μέσα από τις κριτικές που έχει δεχθεί από μεγάλα ονόματα του ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου.

Ενδεικτικά παραθέτονται παρακάτω, κάποιες από τις σημαντικότερες και δημοσιευμένες κριτικές που αφορούν την σολιστική ικανότητα και πορεία του:

1) …Ο Μιχ. Χατζηαναστασίου με το έργο του, τιμάει τόσο τον χώρο του όσο και την χώρα του. (ΟΡΑΜΑ-Καλ/χνικη εφημερίδα Θεσσαλονίκης)

2) …το παιδί αυτό είχε την τύχη να γεννηθεί μουσικός.(Μίμης Πλέσσας)

3) … Ένας εξαιρετικά χαρισματικός καλλιτέχνης. Είμαστε περήφανοι που είναι Έλληνας. ( Volcano times magazine)

4) … Ένας μαέστρος ειδικού βάρους, ένας διεθνής Έλληνας που τιμά την χώρα του. ( Thessaloniki City guide) …

5) Κορυφαίος σολίστ, ανατρεπτικός μαέστρος. ( City Culture).

6) …μέχρι στιγμής είχαμε τους Giuliani, Sor, Mozart, Paganini, από σήμερα έχουμε και τον Μιχάλη Χ΄΄Αναστασίου. (Carlos Bonell- Soloist, Καθηγητής κιθάρας της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου).

7) … Ο Μιχάλης Χατζηαναστασίου, είναι μία κατηγορία καλλιτέχνη, αλλά και μία κατηγορία ανθρώπου από μόνος του. Πολυσχιδής, πολυδιάστατος, πολυσήμαντος, πολυτάλαντος, γήινος, αληθινός, μα πάνω από όλα άνθρωπος, που δεν χωράει σε νόρμες και πλαίσια, σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι μπαίνουν σε.. κουτάκια.

Σολίστ, καθηγητής, δάσκαλος, διευθυντής ορχήστρας, συνθέτης, στιχουργός, μαέστρος μουσουργός, δημιουργός, χαρισματικός και χαρισματούχος ταυτόχρονα.Έχει χαράξει την δική του ατραπό, το δικό του μονοπάτι και βαδίζει, όπως αυτός θέλει. Αφήνει τις λεωφόρους για τα…μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ασυμβίβαστος, ανένταχτος, αδέσμευτος, απροσκύνητος, βαθιά καλλιεργημένος με αυτογνωσία, αυτοσεβασμό, αλλά και σεβασμό για τους γύρω του. Χωρίς έπαρση, χωρίς κατά συνθήκη σχέσεις, χωρίς στεγανά, χωρίς κοινωνικές συμβάσεις.

Χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στη παράσταση “La Divina ” έδειξε απλά -επειδή ο ίδιος το ήθελε -, άλλη μια πτυχή του πολυτάλαντου είναι του. Μιχάλη σε ευχαριστούμε από καρδιάς! (Δημ. Μητσόπουλος – Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού ομίλου Ω.Β.Ε. και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Α. Βουτσινά).

8) Ένας άψογος τεχνίτης με θεατράλε ταμπεραμέντο και ιδιαίτερη ποιότητα ερμηνείας και ήχου. (Hose Thomas – Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μουσικής Ακαδημίας Oscar Espla).

Μιχάλης Χατζηαναστασίου – Βιογραφικό

 • Πτυχιούχος Αρμονίας και Ενορχήστρωσης – Οργανογνωσίας.
 • Διπλωματούχος σολίστ κιθάρας του Εθνικού ωδείου Αθηνών, με βαθμό: Άριστα παμψηφεί, έπαινο και ειδική διάκριση Α’ Βραβείο ερμηνείας.
 • Απόφοιτος μεταπτυχιακών Κιθάρας και Μουσικολογίας, από την Ανώτερη Μουσική Ακαδημία (Oscar Espla) του Alicante, Spain.
 • ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. 1989. Α’ Βραβείο και Χρυσό μετάλλιο ερμηνείας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας της Χ.Ο.Ν. Αθηνών.1991. Β’ Βραβείο και έπαινος ερμηνείας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Κιθάρας της Valencia της Ισπανίας.1992. Α’ Βραβείο, Έπαινος κ ειδική διάκριση ερμηνείας στο Διπλωματικό του πρόγραμμα, Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
 • ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
  Έχει συνθέσει μουσική για τηλεόραση (ΕΡΑ, ΝΕΤ και ΕΤ3) κιν/φο και το Θέατρο και έχει συνεργαστεί με επώνυμους σκηνοθέτες και Θιάσους όπως : Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, Θέατρο Τέχνης (Κάρολος Κουν), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Ελεύθερο Θέατρο Θες/νίκης κ.α. 2. Έχει αναλάβει την μουσική σύνθεση συμφωνικών έργων κατά παραγγελία του ΥΠ.ΠΟ. Από το 1998 ο Μουσικός εκδοτικός οίκος Μαυρομουστάκης, ανέλαβε την αποκλειστική έκδοση των έργων, βιβλίων και συγγραμμάτων του (μέθοδοι εκμάθησης κιθάρας κ.α) 3. Έργα του έχουν παιχτεί κατά το παρελθόν από την Κ.Ο.Α., Φ.Ο.Θ. και άλλα ορχηστρικά μουσικά σύνολα σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία. 4. Έχει 4 δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό του με έργα για κιθάρα κ ορχήστρα, σε έργα δικά του και άλλων συνθετών.

 

Μιχάλης Χατζηαναστασίου – Επαγγελματικές δραστηριότητες

Από το 2003 έως και σήμερα, έχει διατελέσει καλ/κος Δντης και Μαέστρος στα παρακάτω:

 1. Φεστιβάλ Ελληνικού Σύγχρονου Τραγουδιού Θες/νικης ( 2004-2009)
 2. Jazz Φεστιβαλ Αθηνών (2007-2008)
 3. Δισκογραφικές εταιρείες όπως την D.M.C. και M.P.I. Records και από το 2010 ανέλαβε Δ/ντης παραγωγής της Melon music Αθηνών.
 4. Υπευθ. Καθηγητής Σπουδών του τμήματος performing singers της Ανώτερης Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης Α. Βουτσινά Θες/νικης ( 2009-2010)
 5. Υπεύθ. Καθηγητής κιθάρας στα Ωδεία: Μ.Ω.Θ.,Σ.Ω.Θ., Β.Ω.Θ. (1998-2007)
 6. Δ/ντής Μουσικών Σπουδών της Α’ Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού Θεσ/νικης ( 19 – 31 Αυγούστου 2013 )
 7. Από το 2009 ως και σήμερα διατελεί Υπεύθ. Καθηγητής Σπουδών τμημάτων κιθάρας του Ω.Β.Ε. και της Πρότυπης Ακαδημίας Jazz & Modern music Thessalonikis.Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοσυνθετών και από το 2011 το βιογραφικό του εντάχθηκε στο Λεξικό της Νεώτερης Ελληνικής Μουσικής Ιστορίας του Μουσικολόγου Καθηγητή και ερευνητή Τ.Καλογερόπουλου.(βλέπε, Μιχάλης Χατζηαναστασίου Α. Musipedia).
 8. Από τον Σεπτ. του 2014 διατελεί Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μουσικής Ακαδημίας Β. Ελλάδος ( Modern Music Foundation) το πρόγραμμα σπουδών της οποίας είναι Πρότυπο και απορρέει από την 7χρονη μελέτη και διατριβή του Καθηγητή Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, με θέμα: “Η λειτουργικότητα της Εκπαίδευσης”.
 9. Τέλος, από το 1987 ως και σήμερα, δίνει ρεσιτάλ και κονσέρτα σε Ελλάδα κ εξωτερικό, καθώς και διαλέξεις και σεμινάρια στα μεγαλύτερα Μουσικά ιδρύματα της χώρας μας, διευθύνοντας παράλληλα ως Αρχιμουσικός και Μαέστρος μεγάλα συμφωνικά μουσικά σύνολα.
  Κατέχει επίσης την θέση του Καλλιτεχνικού Δ/ντη Ορχήστρας – Μαεστρου της Συμφωνικής Jazz Ορχήστρας Βορείου Ελλάδος της οποίας υπήρξε και Ιδρυτής και απο τον Φεβρουάριο του 2014 διατελει Καλλιτεχνικός Δ/ντης της Πολιτείας Πολιτισμού και της Ακαδημίας Πολιτισμού Θεσ/νικης.

Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Β. Ελλάδος.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 από τον Σολίστ – Μαέστρο και Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου και αποτελεί επίσημα, ένα από τα πρώτα και λιγοστά σε Παγκόσμια κλίμακα, συμφωνικά σύνολα που ασχολείται ειδικά με ρεπερτόριο μοντέρνας Αρμονίας, σε πρωτότυπες μεταγραφές και ενορχηστρώσεις του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή και Μαέστρου.

Τελεί υπό την αιγίδα της Πολιτείας Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και την ευγενική χορηγία του εκπαιδευτικού ομίλου Ω.Β.Ε. (Ωδείο Βορείου Ελλάδος).

Στόχος της ορχήστρας και του εμπνευστή της είναι η διάδοση και προώθηση αφ’ ενός του μουσικού θεωρητικού συστήματος και ρεπερτορίου του συγκεκριμένου μουσικού είδους και αφ’ εταίρου η στήριξη και προώθηση νέων συνθετών και των έργων τους πάνω σε ανάλογες μουσικές φόρμες, ανεξαρτήτου εθνικότητας.
Μόνιμα μέλη (τιμής ένεκεν) της ορχήστρας αποτελούν αρκετοί σολιστ διεθνούς φήμης και αναγνώρισης όπως: Κώστας Αναστασιάδης ( Ντράμερ – κρουστός), Πέτρος Δραγούμης (Μπασίστας – Θεωρητικός), Θεόφιλος Σωτηριάδης (Καθηγητής ΠΑ.ΜΑΚ. – Σολίστ Σαξοφώνου), Δημήτρης Στεφανίδης ( Καθηγητής Αν. Θεωρητικών),Παύλος Δημητριάδης (Σολίστ πιάνου – Καθηγητής Κ.Ω.Θ.)

Από το 2013 και μέχρι σήμερα η Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες και παρουσιάσεις σε μεγάλους πολιτιστικούς θεσμούς και Φεστιβάλς υπό την αιγίδα μεγάλων κρατικών και μη, φορέων όπως των:

Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείου Παιδείας, Δήμου Θεσσαλονικης, Δήμου Καλαμαριάς, Δήμου Καστοριάς, Δήμου Πολυγύρου, Χ.Α.Ν.Θ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ωδείου Βορείου Ελλάδος,Πολιτείας Πολιτισμού, Φιλανθρωπικού συλλόγου Μ.Α.Ζ.Ι., Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Ιδρυμα Νιάρχου, Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Υπουργείου Ανάπτυξης, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δ.Ε.Θ., Ανώτερης Δραματικής Σχολής Α. Βουτσινά, Κ.Θ.Β.Ε. κ.α.

Έμψυχο δυναμικό – Μέλη της αποτελούν: 12 βιολιά, 2 βιόλες, 3 τσέλα, 1 κοντραμπάσσο, 3 τρομπέτες, 1 κλαρινέτο, 1 σοπράνο σαξ, 1 άλτο σαξ, 1 τενόρο σάξ, 1 κόρνο, 2 τρομπόνια, 1 τζάζ κιθάρα, 1ηλ.κιθάρα, 1 ηλεκτροακουστική κιθάρα, 1 κλασσική κιθάρα, 1 ηλ. Μπάσσο, 1 Πιάνο, 1 Keyboard,1 χειριστής drum set, 1 χειριστής percussions, 3 σολίστ τραγουδιστές και 15μελές χορωδιακό σύνολο (vocals). Σύνολο μουσικών σε πλήρη διάταξη: 57 – 60 άτομα.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Μαέστρος: Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου.
Σύμβουλος Καλλιτεχνικής Δ/νσης: Χρήστος Δίγκας.

Κριτικές

Παραθέτονται ενδεικτικά παρακάτω, μερικές από τις δημοσιευμένες κριτικές των Μ.Μ.Ε. για τις άκρως επιτυχημένες συναυλίες και εμφανίσεις της Ορχήστρας.
ert.gr
… Αποθέωση για τον διακεκριμένο αρχιμουσικό και σολίστ, Καθηγητή Μιχάλη Χατζηαναστασίου,διευθύνοντας την Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος στο κατάμεστο Θέατρο Αριστοτέλειον Θεσσαλονίκης καταχειροκροτούμενη.

Thinkfree.gr
… Η 25μελής συμφωνική τζαζ ήταν καλοκουρδισμένη και έδωσε μια άλλη νότα στη βραδιά», είπε ο Ι. Κυφωνίδης. Πράγματι η συμφωνική τζαζ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Χατζηαναστασίου έδωσε έναν τόνο από διοργάνωση του εξωτερικού.
Καλλιόπη Στασινοπούλου (Κριτικός τέχνης και θεαμάτων)
… Άξια η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος – υπό την αιγίδα του Ωδείου Β,Ε, – και πανάξιος ο μαέστρος/ ιδρυτής και διακεκριμένος σολίστ κιθάρας Μιχάλης Χατζηαναστασίου, επιπλέον με τη γοητευτική «θεατράλε» αύρα του!

Ιωάννης Τσιρόγλου
… τα ευχαριστώ είναι λίγα για την εξαίρετη μα εξαίρετη παρουσία της Συμφωνικής Ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος, αυτών των υπέροχων παιδιών και την επιβλητική, θα έλεγα καθολική εμφάνιση σας ως σπουδαίο μαέστρο χθες βράδυ στο Αριστοτέλειον. Το συμπέρασμα είναι ένα: Δεν σας χορτάσαμε, ούτε εμείς, μα και η πόλη πλατιά να γνωρίσει το διαμάντι που λέγεται Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος. Η “Κ” θα βρίσκεται δίπλα σας όποτε την χρειαστείτε. Και πάλι σας ευχαριστώ,Veroianet.gr

… Μιχάλης Χατζηαναστασίου, ένας Mozart άλλης εποχής στο τιμόνι της Συμφωνικής Ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος.

Kulturosoupa.gr
… Μιχάλης Χατζηαναστασίου. Ένας καλλιτέχνης που το βιογραφικό του θα ζήλευσαν πολλοί ομότεχνοι, καθώς το ένα πτυχίο διαδέχεται το άλλο και η μία διάκριση την άλλη, ενώ οι επαγγελματικές του δραστηριότητες εκτείνονται σε όλο το φάσμα του ευρύτερου μουσικού χώρου.

Θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης (Γραφείο τύπου)
… ΚΑΤΕΠΛΗΞΑΝ χθες βράδυ στα 6α ΘΚΘ, η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, με μαέστρο τον Μιχάλη Χατζηαναστασίου. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ.

Volcano magazine.
… Μιχαήλ Χατζηαναστασίου. Ένας εξαιρετικά χαρισματικός καλλιτέχνης!!!Είμαστε περήφανοι που είναι Έλληνας!!!

THESSCULTURE_NEWS.
… Ένας διανοούμενος της Τέχνης, ένας ακτιβιστής και αιρετικός καλλιτέχνης στο τιμόνι της Συμφωνικής Ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος. Φίλες και φίλοι, ο Σολίστ και Μαέστρος Μιχάλης Χατζηαναστασίου γράφει την δική του ιστορία αφήνοντας ξακάθαρα το αποτύπωμα του πλέον, ως πολιτιστικό και μουσικό κληροδότημα σε αυτή την πόλη.

Thessalonikicityguide.gr
… Ένας Έλληνας Μαέστρος ειδικού βάρους.

ΕΡΤ3 – Πολιτισμός.
… Μάγεψε η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Μιχάλη Χατζηαναστασιίου στο 42ο International fur fair της Καστοριάς.

Εφημερίδα “Δημοκρατία”
… Σε μονοπάτια της Jazz μαγείας μας οδήγησε σήμερα ο διακεκριμένος αρχιμουσικός και μαέστρος Μιχάλης Χατζηαναστασίου διευθύνοντας την Συμφωνική Ορχήστρα Jazz στο θέατρο Αυλαία.

THEMA.gr
… Ίσως από τις πλέον μεγαλειώδεις συναυλίες των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε εχτές, στις 8 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης ντίβα της Όπερας Μαρία Κάλλας. Μία κατάμεστη σάλα αποθέωσε με απανωτά encore, τον διακεκριμένο Αρχιμουσικό και Μαέστρο Μιχάλη Χατζηαναστασίου στο πόντιουμ της Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείου Ελλάδος με σολίστ την Σοπράνο Ισμήνην Γιαννάκη σε έργα των: Rossini, Wagner, Verdi, Puccini, Ponchielli & Bizet.

Thessbomb.gr
… Μάγεψε εχτές στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος με την σύμπραξη της μεγάλης χορωδίας της Έλληνικής Ένωσης Μουσικών Εκπαιδευτών (Ε.Ε.Μ.Ε.), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου Έλληνα Μαέστρου, Μιχάλη Χατζηαναστασίου.

Social Media & Links

Για να γνωρίσετε καλύτερα τον ίδιο και το έργο του ακολουθήστε τα παρακάτω links:


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

amigo.gr

Σε συνεργασία με το amigo.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.
Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned
Φιλικά,
amigo.gr & e-band.gr

Related Articles

Miltos Marathon

Miltos Marathon – Μουσικός – Συνέντευξη Οι ανάγκες, ο φόβος και οι οικονομικές εξελίξεις μας οδηγούν ανά διαστήματα σε επαγγελματικά μονοπάτια, μακριά από αυτό που…

KonAn

Συνέντευξη ΚonΑn Αντισυμβατικοί με δικό τους ήχο και χρώμα, οι ΚonΑn ανοίγουν ένα νέο παράθυρο στον μουσικό ορίζοντα. Συνήθως η τόλμη νέων δημιουργών που γράφουν…

POEM

POEM – Συγκρότημα – Συνέντευξη Όταν η έμπνευση και το ταλέντο συνδυάζονται με συντονισμό, σκληρή δουλειά και όραμα, μόνο εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Οι…

Red Tree Religion

Συνέντευξη 1. Πείτε μας λίγα λόγια για τους Red Tree Religion; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία Ξεκινήσαμε γύρω στο 2010, ως studio project, ηχογραφώντας κάποια…

Marios Politis

Μάριε Καλησπέρα, Καλώς ήρθες στο E-Band! Νέο album λοιπόν & μάλιστα όχι απλά νέο, αλλά και το πρώτο σου! This is my Story ο τίτλος…

Responses